V Poľsku vypátrali kňaza, obvineného zo sexuálneho zneužívania detí!

NETKY.SK • 2 Október 2013, 09:37 • 2 min
V Poľsku vypátrali kňaza, obvineného zo sexuálneho zneužívania detí!

VARŠAVA - Poľská polícia dnes oznámila, že vypátrala kňaza, ktorého Interpol podozrieva zo sexuálneho zneužívania detí v Dominikánskej republike. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajná hovorkyňa Katarzyna Cislová povedala, že rímskokatolíckeho kňaza Wojciecha Gila objavili neďaleko Krakova na juhu krajiny. Nebol zadržaný, pretože Interpol žiadal iba jeho lokalizovanie. Gil teraz musí oznámiť polícii každú zmenu miesta pobytu. Cislová povedala, že na jeho zadržanie by polícia potrebovala žiadosť od dominikánskych vyšetrovateľov.

Gil bol na dovolenke v Poľsku, keď v máji zverejnili obvinenia voči jeho osobe. Do Dominikánskej republiky, kde osem rokov viedol farnosť v horskom mestečku Juncalito, sa nevrátil. Dominikánskym novinárom poprel do telefónu akékoľvek spáchanie trestného činu.

Hovorca poľskej generálnej prokuratúry Mateusz Martyniuk nedávno povedal, že Poľsko už dostalo dostatok informácií od vyšetrovateľov v Dominikánskej republike, aby mohlo otvoriť vyšetrovanie obvinení dvoch kňazov, z ktorých jeden má diplomatický štatút, z pedofílie. Dominikánska prokuratúra uviedla, že okrem Gila ide o pápežského nuncia arcibiskupa Józefa Wesolowského.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona