V Poľsku sa štyria súrodenci utopili pri kúpaní v rieke Warta

NETKY.SK • 7 August 2013, 17:33 • 2 min
V Poľsku sa štyria súrodenci utopili pri kúpaní v rieke Warta

VARŠAVA - Kúpanie v rieke Warta sa stalo osudným pre štvoricu súrodencov z Trebaczewa v Lodžskom vojvodstve v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Matka (36) a päť jej detí, sa v spoločnosti rodinnej asistentky vybrali v utorok kúpať do okolia obce Zalesiaki. Na brehu zostala s matkou iba päťročná dcéra. Ostatné deti vo veku od siedmich do 15 rokov skočili do rieky, a to na relatívne nebezpečnom úseku. Strhol ich tam silný prúd, čo viedlo k tragédii. Troch z nich síce alarmované desiatky záchranárov objavili pomerne v krátkom čase, ale vrátiť im životy už nedokázali. Pátranie po pravdepodobnej štvrtej obeti nešťastia, 14-ročnom chlapcovi, stále pokračuje. Rodičov utopených detí zatiaľ nemohli vypočuť, neumožňuje to ich zdravotný stav. Dvojica je v starostlivosti psychológov.

Okolnosti, ktoré viedli k tragickej udalosti, vyšetruje regionálna prokuratúra z mesta Wieluň, informovala spravodajská televízia TVN24. Poľská polícia zverejnila doterajšiu bilanciu tohtoročnej letnej sezóny, počas ktorej sa už v krajine celkovo utopilo 331 ľudí. Hrozí tak prekonanie vlaňajšieho negatívneho rekordu, keď sa v priebehu leta utopilo v Poľsku 396 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies