V Poľsku sa množia rasistické útoky: Neznáme osoby napadli zahraničných študentov

NETKY.SK • 12 Október 2016, 07:49 • 2 min
V Poľsku sa množia rasistické útoky: Neznáme osoby napadli zahraničných študentov

VARŠAVA - V Poľsku sa množia zrejme rasisticky motivované útoky na cudzincov. Tamojšia polícia intenzívne pátra po zatiaľ neznámych osobách, ktoré majú na svedomí útok na skupinu tureckých študentov v Toruni, ale aj na indického študenta v Gdansku.

slovakia

left justify in out

Hovorca Univerzity Mikuláša Koperníka v Toruni Marcin Czyžniewski útok odsúdil a upozornil, že ak dôjde k spochybneniu bezpečnosti študentov, či už domácich alebo zahraničných, stratí na tom nielen torunská univerzita, ale všetci zainteresovaní.

Informovala o tom spravodajská televízia TVN24.

 

Päťčlennú skupinu Turkov napadla najskôr verbálne, následne i fyzicky asi 20-členná skupina útočníkov v podniku s nepretržitou prevádzkou v Toruni. Jeden z Turkov utrpel zranenia.

 

Nejde však o prvý podobný prípad v Toruni v ostatných mesiacoch, iný turecký občan bol už konfrontovaný s podobnou situáciou v minulosti.

 

Známy je aj prípad univerzitného lektora z Varšavy, ktorého napadli v prostriedku MHD po tom, čo hovoril po nemecky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies