V Poľsku sa koná prvé spoločné cvičenie amerických a poľských síl

NETKY.SK • 30 Január 2017, 19:55 • 2 min
V Poľsku sa koná prvé spoločné cvičenie amerických a poľských síl

VARŠAVA - V Poľsku sa dnes začalo prvé spoločné vojenské cvičenie amerických a poľských ozbrojených síl na poľskom území.

slovakia

left justify in out

Na manévroch sa zúčastňuje 3500 príslušníkov tretej obrnenej brigády zo základne Fort Carson v americkom štáte Colorado, ktorí boli tohto roku dislokovaní na základni pri meste Zagaň na juhozápade Poľska. Cvičenia vo vojenskom výcvikovom priestore Zagaň sa okrem amerických jednotiek zúčastňujú aj poľské pozemné jednotky a bojová technika vrátane tankov a obrnených transportérov.

 

Cvičenie sa začalo za účasti poľského prezidenta Andrzeja Dudu a amerického veľvyslanca v Poľsku Paula Jonesa. Obaja sa zhodli v názore, že prítomnosť amerických síl v Poľsku prispieva k posilneniu regionálnej bezpečnosti a upevneniu vzťahov medzi oboma krajinami.

 

"Boh nech žehná Poľsko, Boh nech žehná Ameriku, Boh nech žehná amerických vojakov," uviedol dnes na úvod spoločného americko-poľského vojenského cvičenia Duda. Americké jednotky boli do Poľska vyslané ako odpoveď na rastúce obavy pobaltských krajín zo zvyšujúcich sa vojenských aktivít Ruska na východnom krídle NATO.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona