V Poľsku otvárajú dočasné nemocnice, nakazených rýchlo pribúda

NETKY.SK • 26 Október 2021, 08:31 • 2 min
V Poľsku otvárajú dočasné nemocnice, nakazených rýchlo pribúda

VARŠAVA - Podľa poľského ministerstva zdravotníctva bolo v pondelok hospitalizovaných 5 042 pacientov s COVID-19, z toho 444 bolo napojených na pľúcnu ventiláciu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Poľsko plánuje navýšiť počet lôžok určených pre pacientov s ochorením COVID-19 a znovuotvoriť provizórnu vojenskú nemocnicu, ktorú zriadili na leteckej základni vo štvrti Okecie na predmestí Varšavy. Informovala o tom tlačová agentúra PAP. "So súhlasom ministerstva obrany sme sa rozhodli opätovne spustiť vojenskú nemocnicu na letisku (Okecie)," uviedol v pondelok námestník poľského ministra zdravotníctva Waldemar Kraska pre poľskú súkromnú televíziu Polsat.

 

img

 

Poľsko má podľa neho v súčasnosti k dispozícii 10 000 lôžok pre pacientov s COVID-19, z toho polovica je už obsadená. V nasledujúcich dňoch ministerstvo plánuje tento počet navýšiť o ďalších 10 000Okrem nemocnice vo varšavskej štvrti Okecie v krajine otvoria ešte niekoľko ďalších dočasných nemocníc, aby "bol počet lôžok dostačujúci pre všetkých pacientov," uviedol Kraska.

 

img

 

Počet nakazených v Poľsku sa aktuálne každý týždeň zdvojnásobuje. V sobotu hlásili po prvý raz od mája viac ako 6 000 novoinfikovanýchPoľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski v pondelok varoval, že vláda zváži zavedenie prísnejších reštrikcií v prípade, ak denný prírastok nakazených presiahne 7 000.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies