V Poľsku a Rusku zabíjajú mrazy

NETKY.SK • 22 Január 2013, 12:34 • 2 min
V Poľsku a Rusku zabíjajú mrazy

V Poľsku a Rusku zabíjajú mrazy - Zaujímavosti Od začiatku roka zamrzlo v Poľsku už 19 ľudí, traja z nich len minulú nedeľu. V súvislosti s očakávaným poklesom teploty na mínus 20 stupňov Celzia i menej v nadchádzajúcich dňoch preto dnes ministerstvo vnút

slovakia

left justify in out

img

Od začiatku roka zamrzlo v Poľsku už 19 ľudí, traja z nich len minulú nedeľu. 

V súvislosti s očakávaným poklesom teploty na mínus 20 stupňov Celzia i menej v nadchádzajúcich dňoch preto dnes ministerstvo vnútra vo Varšave vyzvalo na zvýšenú obozretnosť, informovala agentúra DPA.

Najmä bezdomovci a opití ľudia môžu ľahko zamrznúť, ak pri súčasných teplotách pod bodom mrazu zaspia na zastávke alebo iných miestach. Aj susedia starších ľudí by si mali vo zvýšenej miere všímať, či sa bezpečne vrátili z nákupov, uviedlo ministerstvo.

Zároveň varovalo pred starými poruchovými kachľami - túto zimu už v Poľsku zomrelo na otravu oxidom uhoľnatým 66 ľudí. V rovnakom čase podľahlo mrazom v krajine celkovo 90 ľudí.

V Rusku stúpol počet obetí mrazov na približne 190, uviedla s odvolaním sa na úrady agentúra Interfax. V posledných dňoch zomrelo na podchladenie sedem ľudí, z nich piati v meste Ťumeň v západnej Sibíri, kde dnes namerali teploty do mínus 25 stupňov Celzia. Od začiatku zimy museli v Rusku ošetriť v súvislosti s mrazmi 4200 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona