V poľskej bani zahynuli pri závale dvaja baníci

NETKY.SK • 24 September 2016, 18:51 • 2 min
V poľskej bani zahynuli pri závale dvaja baníci

VARŠAVA - Dvaja baníci zahynuli a jeden sa ťažko zranil pri závale v poľskej bani Polkowice-Sieroszowice na juhozápade krajiny. K incidentu došlo v piatok večer, oznámila dnes hovorkyňa banskej korporácie KGHM Polska Miedz Jolanta Piateková, ktorú cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na baníkov sa zrútila časť stropu ťažobnej šachty. Zraneného baníka hospitalizovali. Baníci v čase incidentu pracovali na oprave ventilácie umiestnenej na strope. V baniach, ktoré prevádzkuje spoločnosť KGHM Polska Miedz, tohto roku prišlo o život celkovo už šesť ľudí, všíma si spravodajský webový portál Thenews.pl.

 

V bani Polkowice-Sieroszowice sa doluje meď a striebro. Ide o jeden z najväčších rezervoárov týchto komodít v Poľsku. Spoločnosť KGHM Polska Miedz, ktorá sa v minulosti nazývala Poľský štátny ťažobný a metalurgický kombinát, je jedným z najväčších producentov medi na svete. Jej sídlo je v meste Lubin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies