V polovici júna otvoria Thermalpark Šírava

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 15:13 • 2 min
V polovici júna otvoria Thermalpark Šírava

MICHALOVCE - Thermalpark Šírava pri obci Kaluža, prvý v Košickom kraji, plánujú slávnostne otvoriť 15. júna. Pre agentúru SITA to dnes uviedol starosta obce Ján Čuchran.

slovakia

left justify in out

Do výstavby parku investovala spoločnosť s ručením obmedzeným TRR centrum Kaluža okolo šesť miliónov eur. Ako uviedol Čuchran, stavbu práve kolaudujú a vodný svet bol uvedený do testovacej neverejnej prevádzky. Teraz už čakajú na vyjadrenia a povolenia na prevádzku príslušných orgánov.

 

Impulzom na realizáciu projektu bolo navŕtanie geotermálneho zdroja, ktorý využíva Thermalpark. Pozostáva z troch častí – vodného sveta, welness a sáun. Vo vodnom svete sú tri bazény - vlnový a plavecký bazén, relaxačný bazén a masážny bazén, a bazén pre deti do päť rokov. Ďalší bazén bude vonkajší s vysoko mineralizovanou vodou. Okrem bazénov sú pre návštevníkov pripravené aj atrakcie ako dlhá šmýkačka, krátka šmýkačka, divoká rieka, hojdací záliv, detské ihrisko. V interiéri bude reštaurácia a ležadlá na relax. Na prvom poschodí bude wellness a saunová časť, ktoré dokončia postupne. 

 

Prínosom Thermal parku pre celú oblasť bude jeho celoročná prevádzka. Podľa predpokladov by mala byť v Thermal parku kapacita vyše 500 návštevníkov okamžite po otvorení. 


Ako uviedol Čuchran TRR centrum Kaluža, s.r.o. vznikla v roku 2007. V súčasnosti jej spoločníkmi sú okrem obce aj fyzické a právnické osoby. Základné imanie spoločnosti je 4,689 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies