V polovici júna má šéf VW Müller zverejniť novú stratégiu rozvoja koncernu

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 15:12 • 2 min
V polovici júna má šéf VW Müller zverejniť novú stratégiu rozvoja koncernu

WOLSBURG - Volkswagen (VW), najväčší európsky automobilový koncern, sa zaoberá zámerom výstavby gigantického závodu, ktorý by jeho finálnej výrobe dodával batérie pre elektroautá.

slovakia

left justify in out

V dnešnom vydaní o tom informuje rakúsky denník Die Presse.

 

Očakáva sa, že novú rozvojovú stratégiu koncernu zverejní šéf VW Matthias Müller v polovici júna. Bude obsahovať koncepciu rozvoja automobilového gigantu, ktorou sa chce rozlúčiť s nedávnym škandálom Dieselgate. Mimochodom, jeho finančné dôsledky pre firmu nie sú ešte známe.

 

Vedenie VW už zverejňuje cez médiá určité informácie o zmene svojej stratégie a testuje postoj verejnosti k nej. Namiesto áut s dieselovým motorom, ktoré sa stali neobľúbené iba nedávno, si chce VW k zmene povesti pomôcť frontálnym vrhnutím sa na výrobu vozidiel s elektrickým pohonom.

 

Denník Handelsblatt informoval, že sa vedenie VW nachádza krátko pred rozhodnutím o výstavbe gigantickej kapacity na batérie, ktorých výroba je stále slabou stránkou sektora. DPA sa domnieva, že závod dostane Salzgitter a má stáť do 10 miliárd eur.

 

Predstavitelia VW označujú takéto informácie za „hudbu budúcnosti“. Vraj v koncerne nikto nediskutuje o konkrétnych investíciách a ich umiestnení. Americká Tesla, svetový výrobca elektromobilov, už buduje závod na batérie v spolkovom štáte Nevada, ale jej náskok by sa nemal podľa Nemcov zväčšovať.

 

VW sa chce stať v Nemecku už v roku 2018 najväčším výrobcom elektroáut. O sedem rokov neskôr sa má ich podiel na produkcii koncernu zvýšiť na 10 %. Vlani ich z celkovej kapacity 10 miliónov vyrobil len 67.000. Z nich išlo najmä o vozidlá s hybridným pohonom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies