V pokračovaní Godzilly si zahrá aj Ziyi Zhang

NETKY.SK • 10 Jún 2017, 09:25 • 2 min
V pokračovaní Godzilly si zahrá aj Ziyi Zhang

BRATISLAVA - Čínska herečka Ziyi Zhang sa predstaví v pokračovaní filmu Godzilla: King of the Monsters, ktorá bude pokračovaním Godzilly z roku 2014.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií portálu Deadline 38-ročná rodáčka z Pekingu stvárni dôležitú úlohu, ktorá by sa mala neskôr objaviť v ďalších snímkach takzvaného "MonsterVerse" filmových štúdií Warner Bros. a Legendary Entertainment. Do tejto série okrem Godzilly patrí napríklad aj Kong: Ostrov lebiek (2017).

V novinke sa okrem Ziyi Zhang predstavia aj Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Thomas Middleditch, Charles Dance, Sally Hawkins, Bradley Whitford, O’Shea Jackson Jr. či Ken Watanabe. Režisérom filmu je Michael Dougherty, ktorý je spolu s Maxom Borensteinom a Zachom Shieldsom aj spoluautorom scenára. Godzilla: King of the Monsters by sa mala dostať do slovenských kín 21. marca 2019.

Ziyi Zhang je jednou z najslávnejších čínskych herečiek súčasnosti. Známa je z množstva úspešných filmov, napríklad Tiger a drak (2000), Hrdina (2002) alebo Klan lietajúcich dýk (2004). V Číne si získala uznanie snímkou 2046 (2004) hongkonského režiséra Kar-waia Wonga. Za hlavnú úlohu v snímke Gejša si v roku 2006 vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus a vďaka hereckému výkonu vo filme Kvety jazmínu (2004) získala prestížnu čínsku filmovú cenu Golden Rooster. Na konte má tiež Independent Spirit Award za vedľajšiu rolu v spomínanom štvoroscarovom filme Tiger a drak. Zahrala si aj v životopisnom filme Veľmajster (2013) Kar-waia Wonga. Na konte má aj tri nominácie na britské filmové ceny BAFTA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies