V pokračovaní filmu Blade Runner si zahrá aj Sylvia Hoeks

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 15:00 • 2 min
V pokračovaní filmu Blade Runner si zahrá aj Sylvia Hoeks

BRATISLAVA - V pripravovanom pokračovaní sci-fi trileru Blade Runner (1982) si zahrá aj holandská herečka Sylvia Hoeks. Informovali o tom tvorcovia snímky. Akú úlohu 32-ročná rodáčka z mesta Maarheeze stvárni, neprezradili.

slovakia

left justify in out

V novinke si opäť zahrá Harrison Ford, ktorý stvárni policajta Ricka Deckarda. Herecké obsadenie dopĺňajú Ryan Gosling, Robin Wright, Ana de Armas a Dave Bautista. Réžiu bude mať na starosti Denis Villeneuve, za kameru sa postaví Roger Deakins. Na produkcii sa okrem iných podieľa aj Ridley Scott, ktorý nakrútil prvý film. Scenár napísali Hampton Fancher a Michael Green. Dej sci-fi trileru sa pritom bude odohrávať niekoľko desaťročí po udalostiach z prvého filmu. Začiatok hlavného nakrúcania je naplánovaný na júl.


Blade Runner mal americkú premiéru 25. júna 1982 a priniesol príbeh spomínaného Ricka Deckarda, ktorého úlohou je nájsť a odstrániť replikantov. V snímke si okrem spomínaného 73-ročného Forda zahrali aj Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Daryl Hannah či William Sanderson. Na scenári vtedy pracovali Hampton Fancher a David Webb Peoples. Snímka získala dve nominácie na Oscara a jednu na Zlatý glóbus.


Sylvia Hoeks je známa zo snímky Najvyššia ponuka (2013), v ktorej si zahrala po boku Geoffreyho Rusha. Predstavila sa aj vo filme Tirza (2010), ktorý bol holandským národným kandidátom na Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov. Medzi jej ďalšie filmy patria Duška (2007), De Storm (2009) či Het Meisje en de Dood (2012).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona