V pohraničnej oblasti Srbska pri hraniciach s EÚ táboria stovky migrantov

NETKY.SK • 18 December 2017, 17:20 • 2 min
V pohraničnej oblasti Srbska pri hraniciach s EÚ táboria stovky migrantov

BELEHRAD - Niekoľko stoviek migrantov táborí v pohraničnej oblasti Srbska, kde v chladnom počasí nocujú v provizórnych prístreškoch v snahe dostať sa do krajín Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok agentúra AP. V studenom vetre a pri teplotách pod bodom mrazu sa skupiny migrantov zhromažďujú okolo ohnísk v opustenej továrni pri chorvátskej hranici. Tu im humanitárni pracovníci rozdávajú jedlo a teplé nápoje.

 

Podľa úradov a aktivistov sa na otvorenom priestranstve pri hranici zdržiava asi 300 až 400 migrantov, zatiaľ čo v azylových táboroch v Srbsku je ďalších zhruba 4000 osôb. V Srbsku uviazli tisíce ľudí, keď krajiny nachádzajúce sa na tzv. balkánskej migračnej trase zatvorili svoje hranice - urobili tak po migračnej vlne, keď v rokoch 2015-2016 prešlo cez Balkán vyše milióna utečencov a migrantov. Mnoho migrantov sa snaží dostať do EÚ nelegálne za pomoci pašerákov, čo je spojené s mnohými rizikami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies