V pohraničí so Srbskom pomáhali prevádzačom štyria zadržaní bulharskí policajti

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 18:33 • 2 min
V pohraničí so Srbskom pomáhali prevádzačom štyria zadržaní bulharskí policajti

SOFIA - Štyroch bulharských policajných dôstojníkov, ktorí mali pomáhať prevádzačom v pašovaní utečencov cez štátnu hranicu, zadržali v bulharsko-srbskom pohraničí.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia disponujú jednoznačnými dôkazmi, že dopravní policajti zo sofijského regiónu tam za úplatu umožnili pašovanie utečencov do susedného Srbska, informovali dnes bulharské médiá a tlačová agentúra DPA.
Podľa správ pôsobila táto kriminálna sieť od mesiaca apríl.


Práve v bulharsko-srbskom pohraničí sa podarilo opakovane zadržať migrantov z rôznych krajín usilujúcich sa ilegálne dostať do Srbska. Zadržanie policajtov pomáhajúcich prevádzačom je však v regióne bezprecedentné.


Na celom území Bulharska sa darí zadržať podľa slov premiéra Bojka Borisova až do 200 migrantov denne, zväčša osôb, ktoré sa na územie balkánskej krajiny dostali ilegálne z Turecka a chceli by pokračovať po tranzite cez Bulharsko do Srbska.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies