V pohárovej Európe pokračujú traja slovenskí zástupcovia

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 11:8 • 2 min
V pohárovej Európe pokračujú traja slovenskí zástupcovia

TRNAVA - Odvetné zápasy 1. predkola Európskej ligy nám už po zlyhaní Slovana v Lige majstrov, vyčarili úsmev na tvári. Tri slovenské mužstvá v druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaži bojovali o svoje postupové miesta.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020, v ktorom narazia na Lokomotiv Plovdiv. Po minulotýždňovej prehre 0:2 na ihrisku Radniku Bijeljina z Bosny a Hercegoviny dokázali zmazať manko v riadnom hracom čase včerajšej odvety na Štadióne Antona Malatinského a v jedenástkovom rozstrele triumfovali 3:2.

 

img

 

Spartak vyrukoval so štyrmi zmenami v zostave v porovnaní s prvým duelom v Bosne, jeho súper nastúpil s identickou jedenástkou ako pred týždňom. Domáci sa ujali vedenia už v 10. minúte, keď Sobczyk vydoloval v skrumáži loptu spod ležiaceho obrancu a z niekoľkých krokov ju zasunul do prázdnej brány.

 

 

V 47. minúte mohlo byť 2:0 po zblokovanom Lovatovom cenri, ktorý dopadol na brvno hosťujúcej brány. Spartak si vzal z nevydareného prvého súboja ponaučenie, v odvete hral koncentrovanejšie, bojovnejšie a najmä bol aktívnejší v útoku. V 61. minúte hostí opäť zachránila horná žrď po hlavičke Mesíka. Štadión "explodoval" gólovou radosťou v 87. minúte, keď sa po veľkej chybe hosťujúceho brankára presadil hlavou Mihálek a poslal duel do predĺženia (2:0).

 

 

V jedenástkovom rozstrele sa na Spartak usmialo šťastie, keď o víťazstve slovenského zástupcu rozhodol Jakúbek a najmä dva bravúrne zákroky "penaltového" špecialistu Rusova.

 

 

Prvý duel s Plovdivom odohrajú zverenci trénera Ricarda Cheua vo štvrtok 25. júla v Bulharsku, odveta je na programe 1. augusta v Trnave.

 

 

Dunajskú Stredu čakal v Krakowe vypredaný štadión domácej Cracovie. Do odvety tréner DAC Peter Hyballa urobil jednu zmenu oproti prvému súboju, na miesto Kristophera Vidu od začiatku poslal do hry Erica Ramireza. Zápas sa ešte ani poriadne nezačal, keď Lopes prebral loptu na hranici pokutového územia a prudko ju pravačkou poslal k ľavej žrdi. DAC ukázal parádny vstup do druhého polčasu, v 47. minúte po centri Davisa poslal Ronan loptu z prvej do siete a vyrovnal na 1:1. 

 

img

 

Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom už po štyroch minútach využil hrubú chybu domáceho obrancu Ramirez a šikovne prekonal Peškoviča. V nadstavenom čase druhého predĺženia sa ale domácim napokon podarilo vyrovnať, keď Piszczek prekonal Jedličku. To však už nič nezmenilo na tom, že Dunajská Streda postúpila.

 

 

Vo štvrtkovej odvete na štadióne bulharského Levski Sofia prehrali futbalisti MFK Ružomberok proti veľkému favoritovi 0:2 a nepodarilo sa im tak zmazať rovnaké manko (0:2) z minulotýždňového domáceho prvého súboja. Skóre duelu otvoril v 33. minúte švajčiarsky stredopoliar Levski Davide Mariani a v nadstavenom čase pridal druhý gól Rakúšan Alar. Zverenci trénera MFK Jána Haspru nedokázali streliť 26-násobnému bulharskému majstrovi v dvoch konfrontáciách ani jeden gól a v pohárovej Európe stroskotali na úvodnej prekážke.

 

 

K Trnave a Dunajskej Strede sa po vypadnutí z Ligy majstrov pripojilo aj tretie slovenské mužstvo Slovan Bratislava. MFK Ružomberok sa bohužiaľ s pohárovou Európou pre túto sezónu lúči. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona