V podzemí hotela Thermal v Karlových Varoch horelo, evakuovali stovky hostí

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 11:07 • 2 min
V podzemí hotela Thermal v Karlových Varoch horelo, evakuovali stovky hostí

PRAHA - Takmer tristo ľudí evakuovali vo štvrtok podvečer českí hasiči z hotela Thermal v Karlových Varoch v dôsledku požiaru v balneoprevádzke.

slovakia

left justify in out

Požiar sa z podzemných priestorov našťastie nerozšíril. Pri požiari neutrpel nikto zranenia, záchranári podnikli len preventívne kontroly.

 

"Do ubytovacej časti hotela, ktorá je priamo nad miestom požiaru, prenikol dym, veliteľ zásahu preto rozhodol o evakuácii všetkých hotelových hostí," uviedol hovorca hasičov Martin Kasal. Hasiči potom skontrolovali všetky poschodia a všetky izby v hoteli.

 

Na mieste zasahovala aj posádka záchrannej služby, ktorá skontrolovala niekoľko klientov pre podozrenie z nadýchania sa dymom, ošetrila tiež jedného hasiča vzhľadom na vyčerpanie.

 

Príčina požiaru a výška škody sa podľa hovorcu hasičov ešte len zisťujú. Likvidáciu požiaru komplikovala veľmi vysoká teplota v mieste požiaru v podzemných priestoroch a silné zadymenie.

 

Požiar bol podľa Noviniek.cz hasičom nahlásený o 19.30 h, pričom po hodine sa ho podarilo dostať pod kontrolu. Hostia sa do svojich izieb napokon vrátili pred 23.30 h.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies