V Podunajských Biskupiciach vypukol rozsiahly požiar v sklade s pneumatikami, zasahuje viac ako 40 hasičov

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 17:08 • 2 min
V Podunajských Biskupiciach vypukol rozsiahly požiar v sklade s pneumatikami, zasahuje viac ako 40 hasičov

BRATISLAVA- V bratislavských Podunajských Biskupiciach v blízkosti Kazanskej ulice dnes popoludní vypukol rozsiahly požiar.

slovakia

left justify in out

Hustý dym je viditeľný do vzdialenosti niekoľkých kilometrov, príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Na mieste momentálne zasahuje takmer 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

 



Ako informuje na sociálnej sieti bratislavská krajská polícia, informáciu o požiari prijali o 15:00 hodine. „Podľa doterajších informácii prišlo z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru budovy skladu, pravdepodobne s pneumatikami. Policajti na mieste usmerňujú a riadia premávku, evakuácia okolitých budov doposiaľ nariadená nebola," uviedla polícia.

Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, plamene zachvátili dva sklady s pneumatikami, pričom požiar sa rozšíril aj na priľahlú dvojpodlažnú budovu.

 

 

Na mieste udalosti zasahujú profesionáli zo všetkých bratislavských hasičských staníc a členovia DHZO Most pri Bratislave, Podunajské Biskupice a Ružinov. Zasahujúci hasiči sa snažia požiar dostať pod kontrolu aj pomocou výškovej techniky.

 

Na miesto udalosti prizvali pracovníkov z Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany, ktorí budú vykonávať merania na kontrolu kvality ovzdušia.

Polícia občanov vyzýva, aby v prípade ak sa nachádzajú v blízkosti miesta požiaru, zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť. "Obyvateľov okolitých obytných domov vyzývame, aby si z dôvodu zamedzenia šírenia hustého dymu pozatvárali okná," napísal hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona