V podnikateľskom inkubátore v Gelnici by malo vzniknúť 50 pracovných miest

NETKY.SK • 29 November 2016, 17:44 • 2 min
V podnikateľskom inkubátore v Gelnici by malo vzniknúť 50 pracovných miest

GELNICA - Po odchode spoločnosti Elektroconnect, ktorá vo Všeobecnom podnikateľskom inkubátore v Gelnici vyrábala káblové zväzky, sa radnici podarilo získať investora, ktorý tam vytvorí nové pracovné miesta.

slovakia

left justify in out

"Niekedy asi v máji minulého roka sme sa dozvedeli, že Elektroconnect odíde, pretože celú výrobu presťahoval do Tuniska. Keď sme to zistili, tak sme začali hľadať nového potenciálneho zamestnávateľa či investora. Asi pred mesiacom a pol sa nám ozvala firma Klauke Slovakia. Majú pobočky v zahraničí a na Slovensku v Dolnom Kubíne," uviedol pre TASR primátor Gelnice Dušan Tomaško.

 

Ako doplnil, pred dvoma týždňami absolvovali so zástupcami spoločnosti Klauke Slovakia stretnutie. "Povedali nám, že by mali záujem pôsobiť v našom meste. Začali sme komunikovať ohľadom zmluvy, výšky nájmu a podobne. Dohodli sme sa a začiatkom decembra budú výberové konania na zamestnancov," priblížil Tomaško.

 

Na začiatok plánuje spoločnosť podľa primátora prijať 50 zamestnancov, z toho piatich na pozície technicko-hospodárskych pracovníkov. "Do roka by tam malo pracovať 150 ľudí a do troch rokov 350," spresnil Tomaško.

 

Spoločnosť Klauke Slovakia bude v Gelnici pôsobiť v priestoroch Všeobecného podnikateľského inkubátora. Podľa primátora tam bude vyrábať káblové zväzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies