V podielových fondoch pribudlo za týždeň 16,5 milióna eur

NETKY.SK • 29 November 2016, 16:35 • 2 min
V podielových fondoch pribudlo za týždeň 16,5 milióna eur

BRATISLAVA - Prílev peňazí do otvorených podielových fondov pokračoval aj v uplynulom týždni.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločnosti totiž kladné čisté predaje fondov spravovaných jej členmi dosiahli 16,5 mil. eur, kým týždeň predtým to bolo 25,3 mil. eur. Celkové predaje podielov v uplynulom týždni predstavovali 44,2 mil. eur a spätný nákup podielov dosiahol 27,7 mil. eur.


Okrem fondov peňažného trhu boli pritom v sledovanom období všetky skupiny fondov v pluse. Najviac peňazí pribudlo v zmiešaných fondoch, a to 5,9 mil. eur. Kladné čisté predaje v sume 3,8 mil. eur evidovali správcovia pri dlhopisových fondoch, 3,2 mil. eur pri realitných fondoch, takmer 2 mil. eur pri fondoch krátkodobých investícií, 1,3 mil. eur pri fondoch alternatívnych investícií, 833,6 tis. eur pri akciových fondoch a štruktúrované fondy zaznamenali prílev prostriedkov v objeme 389,5 tis. eur. Peňažné fondy vykázali záporné čisté predaje v sume 956,2 tis. eur.


Z jednotlivých správcovských spoločností najviac peňazí pribudlo vo fondoch VÚB Asset Managementu, a to 5,9 mil. eur. Nasledovala Prvá penzijná s kladnými čistými predajmi 3,4 mil. eur a Tatra Asset Management s 2,2 mil. eur. Na druhej strane najvyššie záporné predaje vykázali fondy KBC, Global Partners, Horizon (KBC AM) v sume 106,9 tis. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 47. týždni na:
https://www.webnoviny.sk/include_wbn/system-suborov/9656-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-47-tyzdni.xls


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies