V podhorskej obci Tatranská Javorina padlo počas víkendu najviac zrážok

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 10:07 • 2 min
V podhorskej obci Tatranská Javorina padlo počas víkendu najviac zrážok

POPRAD – Najviac zrážok počas uplynulého upršaného víkendu padlo v podhorskej obci Tatranská Javorina neďaleko poľských hraníc (okres Poprad).

slovakia

left justify in out

„Počas dvoch víkendových dní tam do dnešného rána napadlo 150 milimetrov zrážok, pričom len za nedeľu, za 24 hodín, to bolo 99 milimetrov. Na jeden meter štvorcový pôdy je to teda 150 litrov vody,“ uviedol pre agentúru SITA Norbert Polčák zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Podľa jeho slov možno počas dnešného dňa očakávať miestami už len slabé zrážky, a to na severe, počasie by sa však malo na Slovensku postupne počas týždňa vylepšiť.

 

Meteorológovia SHMÚ informovali, že počas dnešného dňa sa najvyššia denná teplota vyšplhá na 22 až 27 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na 18 až 22 stupňov. Podobná teplota by mala byť v regiónoch aj v utorok, na severe avizujú miestami prehánky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies