V Podbrezovej vznikne trénerská rada, viceprezidentom bude Greško

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 12:03 • 2 min
V Podbrezovej vznikne trénerská rada, viceprezidentom bude Greško

PODBREZOVÁ - Vo futbalovom oddiele ŽP Šport Podbrezová došlo v medzisezónnom období k viacerým organizačným zmenám. Novým trénerom sa stal Zdenko Frťala, ktorý si z predchádzajúceho pôsobiska FK Varnsdorf priviedol aj svojho asistenta, zatiaľ čo koučom brankárov zostal Branislav Benko.

slovakia

left justify in out

Realizačný tím pre prácu s mládežou sa návratom Jozefa Móresa s Marekom Bažíkom vrátil do pôvodného stavu. Vedenie sa s Frťalom dohodlo na vzniku tzv. trénerskej rady.


"Bude zastrešovaná vedením futbalového klubu i celého ŽP Šport. Na pravidelných mítingoch budeme vyhodnocovať zápasy a činnosť samotnej organizácie," objasnil v rozhovore pre dvojtýždenník Podbrezovan prezident FO ŽP Šport Július Kriváň. Po sezóne 2014/2015 ukončil aktívnu hráčsku kariéru Vratislav Greško, ten bude naďalej pôsobiť v štruktúrach ako viceprezident pre športovú činnosť. "V súčasnosti sa upresňujú detaily našej vzájomnej spolupráce," doplnil J. Kriváň na podbrezovan.sk.


Cieľom Horehroncov pre nadchádzajúci ročník najvyššej slovenskej súťaže je, pochopiteľne, udržanie sa vo Fortuna lige. "Za týmto účelom skvalitňujeme káder, na to sa počas aktuálneho sústredenia v Rakúsku zameriava kompletný realizačný tím. Rozhodnutia o hráčoch budú výlučne v kompetencii trénera. Zloženie kádra sa uzavrie až tesne pred začiatkom jesennej časti, keď na súpiske zostane dvadsať futbalistov do poľa a traja brankári," uviedol Kriváň.


Na Kolkárni sa okrem hráčskeho kádra venujú aj štadiónu: "V prúde sú dokončovacie práce prístupových ciest a chodníkov či prívodu teplej vody pre vykurovanie. Čaká sa na inštaláciu sedačiek na veľkej tribúne alebo turniketov. Už druhý domáci duel novej sezóny chceme odohrať doma, ten prvý proti MŠK Žilina bude naisto v Brezne."


Minulý ročník bol pre Podbrezovčanov premiérovým v I. lige. "Ako pre každého nováčika, nebolo to jednoduché. V konečnom zúčtovaní môžem povedať, že úspechom je záchrana. V jarnej časti sa udiali trénerské zmeny, čo nevyvolalo v odbornej verejnosti pozitívne ohlasy. Z tohto dôvodu sme sa odhodlali angažovať nového kouča nezaťaženého minulosťou, ktorý dokáže pochopiť našu filozofiu. Máme nižší rozpočet ako iné slovenské mužstvá Slovan, Trnava, Trenčín či Žilina. Chceme futbalistov, ktorí si budú vážiť tunajšie podmienky. Nie vo všetkých družstvách je to ako u nás - že hráči dostávajú pravidelne mesačné výplaty. Máme snahu v našich chlapcoch prebudiť vzťah k ŽP Šport a tomu, čo sa tu pre podbrezovský futbal robí," uviedol na podbrezovan.sk prezident FO ŽP Šport Július Kriváň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona