V Podbrezovej si nepripúšťajú zostupový tlak, ale chcú zabrať

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 12:22 • 2 min
V Podbrezovej si nepripúšťajú zostupový tlak, ale chcú zabrať

BRATISLAVA - Futbalisti ŽP Šport Podbrezová získali v šiestich zápasoch jarnej časti najvyššej slovenskej súťaže iba päť bodov (bilancia: 1 - 2 - 3, skóre: 6:10) a z 8. miesta po jesennej časti klesli na predposlednú 11. priečku.

slovakia

left justify in out

Za "železiarmi" na jedinom zostupovom mieste figuruje so sedembodovým mankom FK Dukla Banská Bystrica, navyše nováčik z Podbrezovej má jeden zápas k dobru (duel 24. kola proti Myjave plánovaný na 4. apríla odložili pre nespôsobilý terén na 29. 4., pozn.). Spomenuté tímy z konca tabuľky sa stretli v sobotu v Brezne: na jar v "domovskom" stánku Podbrezovej sa zrodila remíza 1:1, keď stopér Dukly Patrik Vajda vyrovnal v nadstavenom čase z pokutového kopu.


"Sme si vedomí našej pozície, ale do konca sezóny zostáva stále veľa kôl. Chceme čo najskôr zvíťaziť v jednom či dvoch stretnutiach, aby sme mohli byť pokojnejší a záver ročníka dohrať bez stresov," citoval portál fortunaliga.sk slová skúseného 31-ročného útočníka Podbrezovej Blažeja Vaščáka, ktorý ďalej poznamenal: "Len malou útechou pre nás je, že sme v dôležitom dueli neprehrali. Verím, že to, čo sa nám nepodarilo získať proti Banskej Bystrici, dosiahneme už najbližšie a priblížime sa k záchrane."


Futbalisti Podbrezovej, ktorí od začiatku októbra doteraz z ostatných trinástich ligových vystúpení naplno zabodovali len 14. marca doma proti Senici (2:1), nastúpia v nedeľu 26. apríla proti Spartaku Trnava na trávniku v dočasnom domácom sídle "andelov" v Zlatých Moravciach. "Vieme, že sme papierový outsider, ale vo Fortuna lige dokáže každý zdolať každého, a to nie je len fráza. My sme už Trnavu na jej pôde zdolali (v augustovom 5. kole - 1:0, pozn.) a aj doma sme mohli, no napokon z toho bola remíza (v 16. kole - 1:1). Nerobíme paniku, zostávame koncentrovaní a túžime znova uspieť," doplnil so 6 gólmi najlepší strelec "železiarov" v tejto sezóne Blažej Vaščák.


Dva týždne pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy nečakane odvolalo vedenie ŽP Šport z pozície hlavného kormidelníka Jaroslava Kentoša. Miesto neho sa ujal mužstva dovtedajší koordinátor mládeže v klube Jozef Mores, ktorý má okolo seba v realizačnom tíme ďalšiu trojicu spolupracovníkov. "V podobe Mareka Bažíka a Mária Auxta má podbrezovský klub dvoch mladých, vynikajúcich trénerov, ktorí milujú svoju prácu, sú zanietení, odborne veľmi zdatní. Obidvaja majú pred sebou sľubnú trénerskú kariéru. S Branislavom Benkom sa mi spolupracuje veľmi dobre, má na starosti predovšetkým brankárov, aj mládežníckych. Braňo má nadhľad, vie spraviť dobrú atmosféru, je skúsený, pomáha mi cennými radami," uviedol v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku 42-ročný Cieľom nováčika je čo najskôr sa výraznejšie odpútať od zostupového pásma.


"Tlak sa snažíme si nepripúšťať. Veľmi dobre však viem, že je tu a musím s ním dokázať žiť, inak nemáme šancu. Uvedomujem si, že potrebujeme bodovať, to je mi úplne jasné," vyjadril sa ďalej Jozef Mores a naznačil recept na úspech v nedeľňajšom meraní síl proti Trnave: "Pomôže nám len zlepšený výkon vo všetkých formáciách, odvaha, viac nadpriemerných výkonov, strieľať góly a menej inkasovať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies