V Podbrezovej nechcú šiť horúcou ihlou, budúce zmeny sú možné

NETKY.SK • 23 September 2015, 12:21 • 2 min
V Podbrezovej nechcú šiť horúcou ihlou, budúce zmeny sú možné

PODBREZOVÁ - Nový tréner oddielu ŽP Šport Podbrezová Marek Fabuľa sa presvedčil, že zázraky sa vo futbalových kluboch nedejú zo dňa na deň. Štyridsaťročný (nar. 5. augusta 1975) bývalý kouč druholigového FC VSS Košice mal len minimálny čas pripraviť nových zverencov na utorkové stretnutie 10. kola najvyššej slovenskej súťaže s hráčmi FC Spartak Trnava. Horehronci v domácej novej Zelpo aréne podľahli 0:2 a utrpeli šiestu fortunaligovú prehru za sebou.

slovakia

left justify in out

"Rozhodli dva momenty v našej šestnástke, treba priznať, že súper ich zvládol a šance využil stopercentne. Takticky sme hrali veľmi dobre, pramenili z toho tiež príležitosti, no mužstvu chýba pokoj. Chlapci si zaslúžia pochvalu. Za jeden tréning pod mojím vedením sa prevratné veci ani nedali čakať, musíme popracovať, aby sme sa z toho dostali. Nebude to ľahké, treba bodovať. Potrebujeme nadobudnúť spomenutý pokoj, ten sa získa jedine pozitívnymi výsledkami," naznačil Fabuľa progres. Súhlasil s ním tiež športový manažér FO ŽP Šport Michal Budovec: "Je to subjektívne, ale podľa mňa hráči bojovali. Za jeden deň sa toho mnoho nezlepší."

 

Práve prístup "železiarov" k zápasom bol jednou z hlavných výhrad viceprezidenta klubu Vratislava Greška po odvolaní kormidelníka Zdenka Frťalu. Tridsaťosemročný niekdajší slovenský reprezentant Greško do budúcnosti nevylúčil ďalšie zmeny, takúto možnosť potvrdil aj Budovec. "Na tomto postoji nedošlo po utorkovom dueli k úpravám, nechceme však šiť horúcou ihlou," poznamenal športový manažér FO ŽP Šport pre agentúru SITA v stredu predpoludním. V snahe zlepšiť momentálnu nelichotivú situáciu na sídlisku Kolkáreň pomôže Fabuľovi jeho doterajší asistent z Košíc Miroslav Guza, iné zmeny v podbrezovskom realizačnom tíme zatiaľ nenastali.


Na druhej strane, trnavský lodivod Ivan Hucko sa radoval z prvého ligového víťazstva v novej anabáze. "Musím priznať, že sme v prvom rade šťastní za tri body. Ešte sa chcem dodatočne ospravedlniť za prehru s Michalovcami, tento súboj podľa mňa už ukázal, že sa to nezopakuje. Úvodný gól sme strelili po peknej akcii. Polčas bol vyrovnaný, po zmene strán mali domáci prevahu, no šance nezužitkovali a nám sa podarilo dať druhý zásah. Až na tých 25 minút druhého dejstva, ktoré sme nezvládali technicky, sme ukázali celkom dobrú fazónu," citovala Hucka oficiálna internetová stránka podbrezovského klubu zpfutbal.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies