V Plzni sa očakávajú v sobotu večer majstrovské oslavy

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 18:39 • 2 min
V Plzni sa očakávajú v sobotu večer majstrovské oslavy

PLZEŇ - Futbalisti Viktorie Plzeň, kde pôsobia aj slovenskí reprezentanti Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš, sú už veľmi blízko od zisku štvrtého majstrovského titulu v klubovej histórii. Obhajca prvenstva (tešil sa aj v sezónach 2010/2011 a 2012/2013) privíta v sobotu 30. apríla od 18.15 h v dueli 27. kola najvyššej českej súťaže Baník Ostrava.

slovakia

left justify in out

Ak hráči "Viktorky" proti poslednému 16. tímu klasifikácie podľa predpokladov zabodujú, po 20.00 h večer sa môžu s fanúšikmi tešiť v predstihu z majstrovskej trofeje. Plzeň má pred druhou v poradí Spartou Praha štyri kolá pred koncom Synot ligy 11-bodový náskok a s "rudými" lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí. Futbalisti Viktorie 1. novembra 2015 zvíťazili v 12. kole doma nad spomenutým najväčším konkurentom 2:1 a pred štyrmi dňami uspeli v 26. kole aj v Prahe na Letnej presvedčivým triumfom 3:0. Momentálne ťahajú Plzenčania šnúru pätnástich ligových víťazstiev za sebou.


"Proti Baníku to v sobotu večer musíme zvládnuť, veľmi sa teším. Sme krôčik od nášho cieľa. Stačí nám síce jeden bod, ale určite pôjdeme za víťazstvom," uviedol v rozhovore na klubovej internetovej stránke obranca Plzne Jan Baránek a pokračoval: "Nemáme ešte nič isté. Chceme hrať zo zabezpečenej defenzívy, pokúsime sa čo najrýchlejšie streliť gól, aby sme mali duel celý čas pod kontrolou. Možno budem trochu nervózny, ale nie nejako výrazne. To sme skôr mohli byť v minulých zápasoch a nie teraz, keď nás od zisku majstrovského titulu delí jediný bodík. My ho chceme urvať čo najskôr."


Za prvenstvom v konečnom účtovaní elitnej českej súťaže bude tlačiť "Viktoriánov" zaplnená Doosan Arena. "Na atmosféru sa veľmi teším. Pricestujú aj fanúšikovia z Ostravy, očakávam skvelú kulisu. Naši priaznivci nás poženú za úspechom a my sa im budeme chcieť poďakovať víťazstvom a titulom," skonštatoval ďalej 22-ročný zadák Baránek, ktorý začal futbalovú kariéru práve v Baníku, v decembri 2014 prestúpil do Plzne, kde podpísal kontrakt do leta 2018.

 

"Viem, že v prípade nášho víťazstva bude mať ostravský klub istotou zostupu do druhej ligy. Som však profesionál, hrám za Viktoriu. Určite ma však neteší, že Baník takmer naisto zostúpi," dodal Jan Baránek.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies