V Plzni našli v priebehu troch hodín v babyboxe dvoch chlapčekov, možno bratov

NETKY.SK • 23 Júl 2017, 13:18 • 2 min
V Plzni našli v priebehu troch hodín v babyboxe dvoch chlapčekov, možno bratov

PLZEŇ - Dvoch novorodencov-chlapčekov dnes v priebehu troch hodín našli v babyboxe v západočeskej Plzni.

slovakia

left justify in out

Zakladateľ siete babyboxov Ludvík Hess s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje informoval, že prvý z novorodencov bol zabalený v župane, keď ho našli po šiestej hodine rannej. Chlapček sa bude volať Pavel, a to podľa riaditeľa Zdravotníckej záchrannej služby Plzenského kraja Pavla Hrdličku. Druhý novorodenec s podviazanou pupočnou šnúrou, ktorého našli asi o tri hodiny neskôr, bol zabalený v zvyškoch svetra sivej farby a bude sa volať Luděk. Nie je údajne vylúčené, že by v prípade novorodencov mohlo ísť o súrodencov, vyplýva z informácií internetového serveru Novinky.cz.

 

Na podnet lekárov sa prípadom zaoberajú aj policajti, pretože jeden z chlapčekov, na tele ktorého sa našli hematómy, je vo vážnom stave. Vyšetrovanie sa teraz sústreďuje na zistenie, či sú novorodencove zranenia dôsledkom domáceho pôrodu alebo ublíženia dieťaťu.

 

Babybox v Plzni je v prevádzke od roku 2011, zatiaľ sa tu našlo päť detí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies