V play-off šesť EL Slovákov, Hološko mimo

NETKY.SK • 20 August 2013, 12:55 • 2 min
V play-off šesť EL Slovákov, Hološko mimo

BRATISLAVA - Futbalová Európska liga UEFA 2013/2014 vstúpi vo štvrtok do svojej záverečnej fázy kvalifikácie, na programe je porcia 30 prvých stretnutí play-off.

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa malo hrať 31 duelov, meranie síl medzi izraelským Maccabi Tel Aviv a gréckym klubom PAOK Solún zrušili, pretože PAOK dodatočne postúpil do play-off Ligy majstrov, keďže jeho úspešného súpera z 3. predkola ukrajinský Metalist Charkov diskvalifikovali z európskych pohárových súťaží za ovplyvňovanie výsledkov zápasov. Maccabi Tel Aviv teda postúpil priamo do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

V play-off EL sa môže reálne predstaviť šesť slovenských futbalistov. Útočník tureckého Besiktasu Istanbul Filip Hološko určite nezasiahne do zápasu na trávniku nórskeho IL Tromsö pre operáciu prietrže z 30. júla. Na Besiktas ako nasadené mužstvo čaká vôbec prvý zápas v pohárovej Európe. Tromsö na ceste do play-off zdolalo už troch súperov, štartovalo od 1. predkola. Finalista Nórskeho pohára 2012 postupne vyradil slovinský tím Publikum Celje, azerbajdžanský Inter Baku a luxemburský Differdange 03. 

Rakúsky Red Bull Salzburg doma privíta litovský Žalgiris Vilnius, na ihrisku by nemal chýbať ľavonohý univerzál Salzburčanov Dušan Švento. V sobotňajšom ligovom dueli na pôde Sturmu Graz (1:1) hral od 56. min a bol to pre neho prvý súťažný duel v tomto ročníku, pretože laboroval so zraneným členkom. Red Bull sa ocitol v EL po vyradení z 3. predkola Ligy majstrov, keď nestačil na turecký Fenerbahce Istanbul. 

Na český Slovan Liberec čaká náročná skúška v podobe piateho tímu uplynulej sezóny najvyššej talianskej súťaže Serie A Udinese Calcio. V tíme trénera Jaroslava Šilhavého síce pôsobí trojica Slovákov Ľuboš Kolár, Lukáš Szabó, Lukáš Hroššo, no ani jeden z nich nedostáva v klube väčší priestor. Počas uplynulého víkendu sa v ligovom dueli v Brne (1:0) predstavil len Kolár, aj to iba na záverečných päť minút. Liberec už v EL prešiel cez dva kluby, v 2. predkole si poradil s rižským Skontom a v 3. vyradil švajčiarsky FC Zürich. 

Bránku rakúskeho Rapidu Viedeň by mal v súboji proti gruzínskemu mužstvu FC Dila Gori strážiť Slovák Ján Novota. Bývalý gólman Dunajskej Stredy či Senca dostáva v tíme z metropoly Rakúska pravidelne šancu, odchytal aj celý nedeľňajší ligový zápas na ihrisku Admiry Mödling (0:2). Rapid začal svoju púť v 3. predkole EL, na jeho štíte zostal grécky Asteras Tripolis. 

Poľský Slask Vroclav, kde pôsobí brankár Marián Kelemen narazí v play-off EL na súpera zvučného mena - španielsky FC Sevilla. Kelemen od začiatku sezóny nechytáva, svoj zatiaľ jediný štart v tejto sezóne si pripísal 11. augusta v ligovom zápase v Štetíne (2:2). Slask sa prebojoval do play-off cez dvoch súperov - čiernohorský Rudar Pljevlja a belgický Club Bruggy. 

Program štvrtkových prvých zápasov play-off futbalovej Európskej ligy UEFA 2013/2014 (časy sú SELČ): 
15.00 h: FC Aktobe (Kaz.) - Dynamo Kyjev (Ukr.) 
18.00: FK Karabach (Azer.) - Eintracht Frankfurt (Nem.) 
18.00: Baumit Jablonec (ČR) - Betis Sevilla (Šp.) 
18.00: Kubaň Krasnodar (Rus.) - Feyenoord Rotterdam (Hol.) 
18.00: Dinamo Tbilisi (Gruz.) - Tottenham Hotspur (Angl.) 
18.30: Maccabi Haifa (Izr.) - Astra Giurgiu (Rum.) 
18.30: FC Atromitos (Gréc.) - AZ Alkmaar (Hol.) 
18.30: FC Minsk (Biel.) - Standard Liége (Belg.) 
19.00: Red Bull Salzburg (Rak.) - Žalgiris Vilnius (Lit.) 
19.00: FC St. Gallen (Švaj.) - Spartak Moskva (Rus.) 
19.00: FK Molde (Nór.) - Rubin Kazaň (Rus.) 
19.00: Esbjerg fB (Dán.) - AS Saint-Étienne (Fr.) 
19.00: JK Nömme Kalju (Est.) - Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.) 
19.30: FK Kukesi (Alb.) - Trabzonspor (Tur.) 
20.00: FH Hafnarfjördur (Isl.) - KRC Genk (Belg.) 
20.00: IF Elfsborg (Švéd.) - FC Nordsjaelland (Dán.) 
20.00: IL Tromsö (Nór.) - Besiktas Istanbul (Tur.) 
20.00: Pandurii Targu Jiu (Rum.) - Sporting Braga (Portug.) 
20.00: Apollon Limassol (Cyp.) - OGC Nice (Fr.) 
20.05: Swansea City (Angl.) - Petrolul Ploješť (Rum.) 
20.30: HNK Rijeka (Chor.) - VfB Stuttgart (Nem.) 
20.30: Černomorec Odesa (Ukr.) - Skenderbeu Korce (Alb.) 
20.30: Partizan Belehrad (Srb.) - FC Thun (Švaj.) 
20.30: FK Vojvodina Nový Sad (Srb.) - FC Šeriff Tiraspoľ (Mold.) 
20.45: Udinese Calcio (Tal.) - Slovan Liberec (ČR) 
20.45: Zulte Waregem (Belg.) - APOEL Nikózia (Cyp.) 
21.00: Grasshopper Zürich (Švaj.) - ACF Fiorentina (Tal.) 
21.05: Rapid Viedeň (Rak.) - FC Dila Gori (Gruz.) 
21.30: FC Sevilla (Šp.) - Slask Vroclav (Poľ.) 
21.30: Estoril Praia (Portug.) - FC Pasching (Rak.) 

Zápas Maccabi Tel Aviv (Izr.) - PAOK Solún (Gréc.) zrušili, pretože PAOK dodatočne postúpil do play-off Ligy majstrov, keďže jeho úspešného súpera z 3. predkola Ligy šampiónov ukrajinský Metalist Charkov diskvalifikovali z európskych pohárových súťaží za ovplyvňovanie výsledkov zápasov. Maccabi Tel Aviv postúpil priamo do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona