V piešťanskej nemocnici obnovili prevádzku starého CT

NETKY.SK • 8 December 2014, 14:23 • 2 min
V piešťanskej nemocnici obnovili prevádzku starého CT

PIEŠŤANY - Piešťanská Nemocnica Alexandra Wintera obnovila prevádzku staršieho CT prístroja, ktorý bol pôvodne demontovaný. Pacienti tak už nemusia chodiť na vyšetrenia do Trnavy, Nového Mesta nad Váhom alebo Hlohovca.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA to potvrdila riaditeľka nemocnice Mária Domčeková. Starý prístroj je podľa nej zatiaľ plne funkčný, v minulosti bol však často poruchový. 

 

Nemocnica má od októbra podpísanú zmluvu o nákupe nového CT prístroja za 1,6 milióna eur od spoločnosti Medical Group, podľa Domčekovej bude v priebehu tohto týždňa doriešené ukončenie zmluvného vzťahu. Ukončenie zmluvy navrhla spoločnosti pred mesiacom po tom, ako boli medializované informácie o nevýhodnej kúpe. Výbor pre zdravotníctvo Národnej rady SR minulý týždeň po poslaneckom prieskume konštatoval, že po technickej stránke prebehlo verejné obstarávanie v súlade so zákonom. Otázniky však zostali okolo ceny, ktorá je výrazne vyššia ako ceny podobných prístrojov pred dvoma rokmi. Kúpou CT prístroja sa zaoberajú aj orgány činné v trestnom konaní, o výsledku zatiaľ neinformovali. Údajne predražený nákup CT prístroja stál miesto ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú aj podpredsedníčku NR SR Renátu Zmajkovičovú. 

 

Spoločnosť Medical Group odmieta informácie, že by zariadenie predražila. Podľa predsedu predstavenstva Juraja Kovala by jej zisk z tohto obchodu neprekročil 94-tisíc eur, teda sedem percent. Do ceny si spoločnosť zarátala aj finančnú službu, pretože nemocnica mala prístroj splácať 48 mesiacov. 

 

V súvislosti s viacerými informáciami o nákupoch slovenských nemocníc zvolala Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek na utorok 9. decembra o 16:30 pred piešťanskú Nemocnicu Alexandra Wintera protestné zhromaždenie proti rozkrádaniu zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona