V piešťanskej knižnici vystavujú kresby z komiksu o dvojici Lasica a Satinský

NETKY.SK • 8 Február 2023, 18:00 • 2 min
V piešťanskej knižnici vystavujú kresby z komiksu o dvojici Lasica a Satinský

PIEŠŤANY - Výstavu ilustrácií z komiksového príbehu o obľúbenej dvojici komikov Milana Lasicu a Júliusa Satinského od ilustrátora Ďura Balogha si možno pozrieť v Mestskej knižnici v Piešťanoch. Jej súčasťou sú vybrané komiksové pasáže z knihy Radostná správa doplnené o štylizované fotografie známych tvorcov i veľkorozmerné priestorové makety.

slovakia

left justify in out

Výstava vznikla v spolupráci s vydavateľstvom Monokel, informovala o tom Katarína Gregušová z knižnice. "Kniha vyšla v roku 2021 a odvtedy zažila už svoju tretiu dotlač. Prezentuje príbeh zo života dvojice na pozadí krátkych dejín legendárneho Divadla na korze. S námetom prišiel vydavateľ Peter Michalík, autorom textu je dramatik, scenárista a spisovateľ Peter Gärtner. Počas trvania piešťanskej výstavy do 20. marca chystáme jej prezentáciu za účasti autorov a vydavateľa," uviedla Gregušová. Naplánované sú aj sprievodné podujatia v podobe literárno-výtvarných workshopov a komentovaných prehliadok. Výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu Zaži knihu. Súčasťou výstavy sú aj iné knižné tituly, ktoré Balogh ilustroval. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies