V Piešťanoch sa konal siedmy ročník festivalu Grape

NETKY.SK • 14 August 2016, 10:25 • 2 min
V Piešťanoch sa konal siedmy ročník festivalu Grape

BRATISLAVA - Piešťanské letisko bolo tento víkend miestom siedmeho ročníka festivalu Grape. Po dnešnej polnoci už majú vystúpenia za sebou všetky kapely, o piatej ráno vypnú zvukové aparatúry aj dídžeji Toky, Yanko Kral, Inkwall a Bobsan.

slovakia

left justify in out

Premiéru na Grape mala druhý festivalový deň popoludní (sobota 13.8.) speváčka a skladateľka Jana Kirschner. A premiéra to bola veľmi úspešná, mladí ľudia zaplnili plochu pred hlavným pódiom a spolu s Janou si zaspievali jej pesničky, boli medzi nimi Miluješ nemiluješ, Divná, Sama, Ty a ja či Na čiernom koni.

 

„Bolo to náročné, ale krásne. Akurát ten čas, ešte nebola noc, človek na to nie je úplne pripravený, tak si to musí odmakať. Denné svetlo je neúprosné, tak to musí byť nárez. Leto mám pracovné, veľmi pracovné, obidvaja sa nejak míňame, Eddie hrá tiež koncerty po Európe, dnes hraje na Szigete. Mal s nami dnes hrať, ale zistili sme, že to nestihne. Škoda, pretože mne sa lepšie hrá, keď je na pódiu on, je to moja druhá polovica. Čakám nato, že si ešte leto užijem, chystáme sa na jeden chorvátsky ostrov a verím, že tam budeme mať aspoň päť dní kľud,“ uviedla speváčka pre TASR.

 

Koncertom 29. septembra v Trnave začne speváčka Takmer Sólo Tour 2016. „Bude to taký zaujímavý projekt, na jednej strane sú to pesničky, ktoré ľudia poznajú, na druhej strane je to o mojom príbehu, bude to o mojich pesničkách, trocha rozprávania, trocha hrania,“ dodala.

 

K tomuto festivalu už patrí skupina Walter Schnitzelsson. Kapela mala chvíľu odpočinok, pretože jej líder Jozef Rezník absolvoval operáciu kolena. Na Grape však už hrali v plnej zostave, aj keď líder ešte nie je zdravotne úplne v poriadku a vystúpenie absolvoval po sediačky. Aj ich pesničky mladí ľudia poznajú, zahrali Trap, My City, Last Round, Lion, Your Little Victory, Cut Your Hair, Keep Me Going, Mother. Navyše dostali aj novinku Stalemate, ktorá bude na novom albume a prídavok vo forme songu Million Years.

 

„Som späť, aj keď zatiaľ iba na vozíčku či stoličke. Takže zatiaľ staticky, a ešte je aj trocha problém s cestovaním. My máme radi festival Grape, a zrejme aj oni nás, keďže je to už piaty koncert našej skupiny. Hralo sa nám fantasticky, dostali sme dobré pódium, ľudia boli veľmi vďační, napriek tomu, že som celý koncert odsedel. Dnes nás veľmi podržali, patrí im naša vďaka,“ povedal pre TASR líder skupiny Jozef Rezník.

 

Pódium po „schnitzelssonoch“ si preberala košická formácia Puding pani Elvisovej. Na scénu prišli v roku 1995, debutový album však vydali až v roku 2004. Na svojom konte  majú dnes štyri albumy, štvrtý s názvom Tektonická platňa vydali v máji minulého roka. Z neho ponúkli piesne Spev sirén, Sisisisi, Vernisáž a Basová pasca. Pridali aj skladby Mladí chemici, Make Up, Davaj het, Ďobkanie, Majkl Džeksn, Gramatika či Hopa-hopa z predchádzajúcich albumov. Opäť vydarené vystúpenie.  

 

O skupine Para nie je potrebné veľa rozprávať. Je to jednoznačne koncertná kapela a festivaly im veľmi svedčia. Kde prídu, tam je plno a všetci si s nimi spievajú. Kto prišiel len trocha neskôr, už sa mu ušlo iba miesto po bokoch veľkého koncertného stanu. Fanúšikovia si zaspievali aj zatancovali pri skladbách Matamatomatahari, Zatancuj, Okná a dvere, Celé tie roky, Brutálna zostava či Menšina.

 

„Počas festivalu sa do vysielačiek narozprávame viac ako dosť, preto naša kapela Billy Barman hrala už prvý deň. Zahrali sme si jeden z najlepších koncertov, pred pódiom sa zabávalo viac ako sedem tisíc ľudí, proste fajn. Toto leto sme hrali málo, sústreďujeme sa nahrávanie nového albumu, u Mareka Rakovického máme objednané štúdio na prvý a druhý septembrový týždeň. Už máme aj zabukovaný na 26. novembra Majestic Music Club, kde ho pokrstíme. Vo februári a marci potom vycestujeme na šnúru,“ dodal pre TASR Juraj Podmanický, spoluorganizátor festivalu a člen skupiny Billy Barman.

 

„Máme niekoľko noviniek, väčšie pódiá a je ich viac, trocha sme sa rozrástli. Sme spokojní s prvým dňom, všetky kapely prišli, odohrali výborné koncerty, mali sme skvelý zvuk na hlavnom pódiu, ale myslím, že na všetkých pódiách je zvuk výborný. Všetci, ktorých tu na letisku stretávame, a je ich veľa, sú spokojní. Veríme, že sa zlepšujeme, aj keď stále je čo zlepšovať. Nás posunulo aj to, že sme boli týždeň pred začiatkom vypredaní, čo sa len tak festivalu na Slovensku nestáva. Aj to je znak toho, že nám ľudia dôverujú a veria, že pripravíme pekný festival,“ povedal pre TASR jeden z hlavných organizátorov Ján Trstenský.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies