V Piešťanoch nechcú pred Vianocami pochod čertov, podpisujú proti nemu petíciu

NETKY.SK • 12 December 2017, 13:49 • 2 min
V Piešťanoch nechcú pred Vianocami pochod čertov, podpisujú proti nemu petíciu

PIEŠŤANY – Viac ako tisíc ľudí už podporilo internetovú petíciu proti pripravovanému Pochodu čertov, ktorý má byť v nedeľu 17. decembra v Piešťanoch. Primátora Miloša Tamajku vyzývajú, aby takúto aktivitu v období adventu nepovolil.

slovakia

left justify in out

Pochod čertov má byť jednou z atrakcií piešťanských Vianočných trhov. Jeho organizátori hovoria o starobylej tradícii, ktorá sa z rakúskych Álp postupne rozširuje aj do ďalších krajín Európy. Na Slovensku má mať toto podujatie premiéru.

 

,,Pochod čertov je tisícročná tradícia, ktorá patrí k adventu. Od dávnych časov nás naši rodičia strašili tým, že ak nebudeme poslúchať, zoberie nás čert. A je to presne čert Krampus. Zjavuje sa 5. decembra ako sprievod svätého Mikuláša. Pochod čertov nie je na strašenie malých detí, podľa tradície nesie každý Krampus ťažký zvon, ktorého hlasité zvonenie má za úlohu vyhnať zlo a zlých ľudí pred nastávajúcou zimou,“ vysvetľujú organizátori Pochodu čertov.

 

Iniciátori protestnej petície vidia v chystanom podujatí oslavu zla. ,,Aké hodnoty ponúkame našim deťom a mladým? K čomu ich vedieme? Naozaj chceme, aby o našej budúcnosti raz rozhodovala generácia, ktorá bude mať totálne pomýlené a posunuté hranica dobra a zla? Čo to komu dá duchovne, najmä teraz, v čase adventu, keď sa pripravujeme na príchod Ježiša, ktorý diabla porazil,“ píšu autori petície, ktorá je adresovaná primátorovi Piešťan Milošovi Tamajkovi.

 

Čerti majú centrom Piešťan pochodovať v nedeľu medzi 17:00 a 19:00. Organizátori hovoria o veľkej šou, na ktorej očakávajú množstvo zvedavcov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies