V piatok začína už 58. ročník Folklórneho festivalu Východná

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 20:05 • 2 min
V piatok začína už 58. ročník Folklórneho festivalu Východná

V piatok začína už 58. ročník Folklórneho festivalu Východná - Kultúra V piatok 29.

slovakia

left justify in out

img

V piatok 29. júna presne o 15.00 hod. začne sa programom Pozvánka do Východnej na námestí v Liptovskom Mikuláši 58. ročník jedného z najznámejších folklórnych sviatkov nielen u nás – Folklórny festival Východná..Zúčastní sa na ňom takmer pol druhej tisícky účinkujúcich zo Slovenska, ale aj z Bulharska, Gruzínska a Maďarska. Na vyše desiatich miestach v areáli amfiteátra i mimo neho budú môcť milovníci ľudového umenia obdivovať v pätnástich programoch vystúpenia dedinských folklórnych skupín, folklórnych súborov, talentovaných detí v tvorivých dielničkách i na pódiách. Jedným z príťažlivých podujatí bude účinkovanie folklórneho súboru Lúčnica s programom Lúčnica – môj život... venovaný 85. narodeninám Prof. Š. Nosáľa.
K ďalším zaujímavostiam budú patriť programy Z rodu valaského..., detský hudobný program Tak ma mamka naučila, tvorivé dielne, i Talenty, program zahraničných folklórnych súborov Hosť do domu..., Dvadsaťročná Šaffova ostroha, vystúpenie folklórneho súboru Technik – víťaza celoštátnej súťaže folklórnych súborov a medzinárodnej súťaže na prestížnom Duna Karnevale v Maďarsku - s programom nazvaným Folklove, či záverečný galaprogram Podobenky z Východnej.... K príťažlivým súčastiam programu bude nepochybne patriť vystúpenie reprezentanta world music Pressburger Klezmer Band, maďarskej rómskej kapely a tanečníkov Partno Graszt, ale aj ľudovej hudby Muzička s krstom ich nového CD so spevákmi z Rejdovej, či výuky ľudových tancov, bez ktorých by atmosféra Folklórneho festivalu Východná nebola úplná.
Z mimoscénických programov to bude prezentácia salašníctva a ovčiarskych prác spojená s ochutnávkou ovčieho syra a bryndze Koliba..., Tradičná kuchyňa, Jarmok remesiel, tvorivé dielne Urob si sám vo Východnej..., Zlaté dno...alebo reči o robote, Košiarik...detský svet, tvorba veľkorozmerných plastík Kresané do dreva a ďalšie.
Tohtoročný festival je obohatený o rad ďalších príťažlivých súčastí, ktorými chcú organizátori a tvorcovia získať široké generačné zastúpenie návštevníkov.
Zdroj:PR SERVIS SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies