V piatok vypraví Arriva historicky prvý priamy spoj z Prahy do Nitry

NETKY.SK • 15 December 2016, 10:22 • 2 min
V piatok vypraví Arriva historicky prvý priamy spoj z Prahy do Nitry

NITRA – Spoločnosť Arriva vypraví v piatok 16. decembra prvý priamy vlak z Prahy do Nitry. Opačným smerom z Nitry do Prahy začnú vlaky premávať od soboty 17. decembra.

slovakia

left justify in out

„Priame vlakové spojenie z Nitry cez Trenčín až do Prahy ponúkneme cestujúcim ako prví v histórii,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku.

 

Na všetkých spojoch medzi Nitrou, Trenčínom a Prahou budú jazdiť dieslové vlaky Arriva typu 845, ktoré zabezpečujú linku do Trenčína už v súčasnosti. Cestujúci budú mať vo vlaku k dispozícii pripojenie na internet, elektrické zásuvky, pitnú vodu i možnosť zakúpiť si občerstvenie.

 

Arriva doteraz prevádzkovala jeden víkendový expres na trase Trenčín – Praha a späť. Jeho doterajšia prevádzka podľa slov riaditeľa potvrdila, že cestujúci majú o toto spojenie veľký záujem. Od apríla budúceho roka by mali začať jazdiť vlaky na linke Praha – Trenčín – Nitra ešte častejšie, v letnej sezóne vypraví Arriva medzi Slovenskom a Českom dva spoje každý deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies