V piatok vyjde reedícia albumu Missariel Lucie Bílej

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 12:45 • 2 min
V piatok vyjde reedícia albumu Missariel Lucie Bílej

BRATISLAVA - Hudobné vydavateľstvo Warner Music v spolupráci s českým skladateľom Ondřejom Soukupom v piatok 7. apríla vydajú reedíciu albumu Missariel (1992) speváčky Lucie Bílej. Novinka sa na trh dostane pri príležitosti 25. výročia jej vydania, presne v deň interpretkiných 51. narodenín.

slovakia

left justify in out

Album bude dostupný vo forme dvoch CD a okrem digitálne remastrovaných skladieb z pôvodnej štúdiovky bude obsahovať bonusové nahrávky. K nim patria skladby, ktoré predznamenali menovaný album, nahrávky pôvodne určené na projekt tanečnej skupiny UNO či k filmu Nahota na prodej Víta Olmera, a scénickému oratóriu Zahrada rajských potěšení. Reedícia bude tiež obsahovať dueto Jedu dopředu, ktoré rodáčka z Otvovíc naspievala s Jiřím Kornom. 

Album Missariel, na ktorý všetky skladby zložil a produkoval spomínaný Soukup a otextovala ich jeho niekdajšia manželka Gabriela Osvaldová, je považovaný za jeden z najzásadnejších českých albumov. V roku 1993 získal šesť cien Akadémie populárnej hudby, vrátane trofeje pre speváčku, album, producenta či skladbu Láska je láska. "Keď sme nahrávali demo, povedal som jej, 'Lucka, po syntíkovom sóle ti ukážem a ty začneš spievať, čo budeš chcieť. Najprv skôr jemne a potom spev graduj. Budem ti ďalej ukazovať, takto bude vyzerať vrchol a takto stíšenie. Bez toho, aby predtým hudbu počula, z nej na prvý raz vyšlo niečo také fenomenálne, že som odmietol čokoľvek vylepšovať alebo prerábať. Tu sa nebo spojilo s peklom a pretiahlo sa jej hlasivkami," zaspomínal Soukup na prácu s obľúbenou interpretkou. 

Lucie Bílá, vlastným menom Hana Zaňáková, pôsobila v rokoch 1984 až 1986 v skupine Arakain, s ktorou dodnes občasne spolupracuje a vystupuje. Na konte má albumy ako spomínaný Missariel, Lucie Bílá (1994), Úplně nahá (1999), Jampadampa (2003), Woman (2007), Bílé Vánoce Lucie Bílé (2010), Modi (2012), Recitál (2014) či Hana (2016). Držiteľka množstva ocenení už stihla účinkovať napríklad v muzikáloch Dracula, Krysař, Johanka z Arku, Romeo a Julie, Carmen či Aida, ale tiež v snímkach Fontána pre Zuzanu 2 (1993), Princezna ze mlejna (1994), Líbáš jako Bůh (2009), V perine (2011), Babovřesky (2013), Babovřesky 3 (2015) alebo Anjel pána 2 (2016). Medzi jej najznámejšie hity patria piesne ako Láska je láska, Trouba, Miluji tě alebo eSeMes. 

Tracklist reedície albumu Lucie Bílá - Missariel: 
CD1 
1. Perníková chaloupka 
2. Missariel 
3. Útěk 
4. Maratón 
5. Tango v opeře 
6. Ukrajina 
7. Taneční píseň 
8. Requiem 
9. Láska je láska  (feat. Ilona Csáková, Pavla Forstová) 
10. Apatyka 


CD2
1. Jedu dopředu (feat. Jiří Korn) 
2. Bomber 
3. Whaw Whaw George Denis (feat. Oto Klempíř a Michal Viktořík) 
4. Angels 
5. Disco Dance  (feat. Martin Pošta) 
6. Victoria 
7. LSD 
8. Sebeláska  (feat. Filip Renč) 
9. Black Pieces (feat. Michael Kocáb, Ondřej Soukup, Pražští pěvci) 
10. Gloria (feat. Dagmar Vaňkátová) 
11. Garden of Earthly Delights - Bells 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies