V piatok večer môže byť známy zostupujúci - MFK Skalica

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 17:23 • 2 min
V piatok večer môže byť známy zostupujúci - MFK Skalica

BRATISLAVA - Boj o jediné zostupové miesto sa dve kolá pred koncom futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 zúžil na dve mužstvá, zhodne nováčikov a aj absolútnych novicov v najvyššej slovenskej súťaži v ére samostatnej SR - MFK Zemplín Michalovce a MFK Skalica. Práve skalickému klubu môže zasvietiť "červená" už po piatkovom predposlednom 32. kole, keď tím trénera Štefana Horného nezaboduje naplno proti Dunajskej Strede.

slovakia

left justify in out

"Východniari" na 11. mieste klasifikácie majú v súčasnosti pred poslednými "Záhorákmi" štvorbodový náskok, pri prípadnej rovnosti bodov v konečnom účtovaní aj o jeden gól lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí, čo je podľa súťažného poriadku prioritné kritérium v tabuľke na konci sezóny. Hráči MFK Zemplín zdolali skalického súpera v 13. kole doma 3:1 (hralo sa 18. októbra 2015), na pôde súpera v jeho "azyle" v Senici najskôr podľahli v 2. kole 0:1 (hralo sa 25. júla 2015) a v 24. kole sa 20. marca 2016 zrodila bezgólová remíza.


Futbalisti Michaloviec sú vo výhodnejšej pozícii, na definitívu účasti medzi slovenskou elitou aj v súťažnom ročníku 2016/2017 stačí zverencom trénera Stanislava Grigu získať dva body v dvoch domácich stretnutiach - v piatok 13. mája proti Slovanu Bratislava a o týždeň neskôr s MŠK Žilina. V prípade, že Skalica nevyhrá oba zostávajúce duely - 13. 5. na "domovskom" trávniku v Senici proti spomenutej Dunajskej Strede a 20. 5. na pôde majstrovského AS Trenčín, nemusia už Zemplínčania vôbec bodovať.

 

"Na predchádzajúcu prehru v Trnave (0:3, pozn.) musíme čím skôr zabudnúť a poučiť sa z nej. Na piatkový súboj proti Slovanu sa treba čo najlepšie pripraviť," uviedol pre východoslovenský denník Korzár defenzívny stredopoliar michalovského klubu Tomáš Sedlák a doplnil: "Vieme, že potrebujeme získať body. Musíme pozbierať fyzické sily a dať do zvyšných dvoch domácich zápasov všetko, aby sme potešili našich fanúšikov."


"Katom" skalického klubu sa môžu stať v piatok večer futbalisti Dunajskej Stredy: ak neprehrajú, osud tímu zo Záhoria po ročnom účinkovaní v najvyššej slovenskej súťaži bude spečatený. "Na zápas so Skalicou sa pripravujeme rovnako ako na všetky ostatné stretnutia. Takisto si rozanalyzujeme ich hru, hľadáme silné a slabé stránky súpera. Snažíme sa mužstvo pripraviť tak, aby na duel so Skalicou nastúpilo v optimálnej pohode. Nepremýšľam nad situáciou domáceho mužstva, radšej sa zameriavame na to, aby sme sa primerane pripravili a odohrali dobrý zápas," vyjadril sa na klubovom webe tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda Tomislav Marič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona