V piatok sa začne festival Žákovic Open

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 09:26 • 2 min
V piatok sa začne festival Žákovic Open

BRATISLAVA - V Trenčianskych Bohuslaviciach sa v piatok začne 16. ročník festivalu Žákovic Open, ktorý potrvá do sobotňajšej noci. Brány areálu otvoria o 15:00. Počas podujatia sa predstavia Dan Bárta a Illustratosphere, Hex, Vidiek, Chiki liki tu-a, Para, Korben Dallas, Puding pani Elvisovej, Slobodná Európa, Čisté Tvary, Saténové Ruky, Hafner & Beyuz, Captain Slice, Autodrom, Take Shelter, Trolejboys a Fishface.

slovakia

left justify in out

Organizátori pripravili pre návštevníkov a návštevníčky aj špeciálne stanové mestečko. "Ubytovať sa môžu zadarmo v stanovej dedinke oproti areálu festivalu. Sú v nej sprchy, chemické toalety, cisterna s pitnou vodou a bufety s občerstvením. K dispozícii je však aj stanová dedinka Extra. Umiestnená je hneď vedľa pódia, takže fanúšikovia sú priamo v centre diania a nič im neutečie. Dedinka je oplotená a strážená. Zároveň ponúka benefity ako napríklad sedenie so slnečníkmi, chladničky, veselý bazénik, sprchu, umývadlá, WC či parkovisko, ktoré je vzdialené len 50 metrov," uviedol organizátor Tomáš "Yxo" Dohňanský, ktorý je tiež basgitaristom spomínanej kapely Hex.

 

Na festival bude možné pricestovať aj kyvadlovou dopravou. "V piatok bude premávať autobus zo železničnej stanice Nové Mesto nad Váhom každú polhodinu už od 15:00 do 20:00. Rovnako potom v posledný deň - v nedeľu, opačným smerom od 9:00 do 12:00," spresnil Yxo.

 

K dispozícii bude aj astronomický ďalekohľad. "Z hvezdárne na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka nám zapožičali astronomický ďalekohľad Skywatcher 200 mm na pozorovanie objektov na oblohe. Návštevníci festivalu budú mať unikátnu možnosť pozrieť si vesmír na vlastné oči. Cez deň môžu v prestávkach medzi koncertmi sledovať Slnko a útvary na ňom a večer nočnú oblohu. Dostanú k tomu aj výklad odborníka, bude to teda naozaj zaujímavé. Na záver si môžeme spolu zašportovať. Tento rok sa na futbalový zápas medzi fanúšikmi a muzikantmi prihlásilo veľmi veľa záujemcov, bude to veľkolepé. Znovu sme pripravili špeciálne dresy vyrobené pre túto príležitosť. Som zvedavý, kto bude bodovať, či muzikanti alebo fanúšikovia," dodal basgitarista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies