V piatok sa poriadne ochladí: Meteorológovia varujú pred prízemným mrazom

NETKY.SK • 10 August 2016, 16:21 • 2 min
V piatok sa poriadne ochladí: Meteorológovia varujú pred prízemným mrazom

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na piatok 12. augusta výstrahu 1. stupňa pred prízemným mrazom. Týka sa Banskobystrického, Trenčianskeho, Žilinského, Prešovského a Košického kraja a platiť bude zhruba od 1.00 do 7.00 h. O výstrahe informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

V južnejších okresoch môže teplota podľa SHMÚ miestami klesnúť na 0 až -2 stupne Celzia, severnejšie až na -3 stupne Celzia. "Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny," upozorňuje SHMÚ.

 

img

 

Predpoveď počasia vo štvrtok:

V noci oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď,ojedinele aj búrky. Cez deň od západu premenlivá oblačnosť a zrážky miestami. Nočná teplota 15 až 10, v Žilinskom kraji a na Spiši miestami okolo 8 st. Denná teplota 16 až 21, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 14 st. Prevažne severný vietor do 30 km/h, cez deň v nárazoch miestami okolo 50 km/h.

 

Piatok:

Malá, miestami, najmä na východe zväčšená oblačnosť a ojedinele slabé prehánky. Ráno ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v dolinách a kotlinách miestami 6 až 1 st. Nad ránom ojedinele prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 19 až 23 st, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 17 st. Severozápadný až severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

 

Sobota:

Polooblačno až oblačno ojedinele s občasným dažďom. Najnižšia nočná teplota 10 až 5, na západe okolo 12 st. Najvyššia denná teplota 21 až 26, na severe miestami okolo 19 st. Prevažne slabý vietor.

 

Nedeľa:

Prevažne polooblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Na severe a východe prechodne až oblačno a tu zrážky miestami. Najnižšia nočná teplota 15 až 10 st, v dolinách miestami okolo 8 st. Najvyššia denná teplota 25 až 30, na severe miestami 20 až 25 st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies