V piatok pokračuje proces so Štefanom Ághom v kauze televíznych zmeniek

NETKY.SK • 8 September 2021, 12:41 • 2 min
V piatok pokračuje proces so Štefanom Ághom v kauze televíznych zmeniek

BRATISLAVA - V piatok by mali vypovedať v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza, ako svedkovia prezident Slovenského futbalového zväzu, Ján Kováčik a podnikateľ Milan Fiľo.

slovakia

left justify in out

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku bude v piatok 10. 9. pokračovať hlavné pojednávanie so Štefanom Ághom, obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza. 

 

img

 

V júli vypovedala svedkyňa a znalkyňa z Kriminalistického a expertízneho ústavu (KEÚ) Policajného zboru z odboru písmoznalectva. Vypovedal aj bývalý riaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth.

 

Prečítajte si: V kauze zmeniek Štefana Agha prišiel vypovedať Peter Tóth

 

img

 

V prípade mesiac predtým vypovedali bývalí riaditelia TV Markíza, podnikateľ Jozef Dufčák a iní svedkovia. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta sa v júli vyjadril, že proces by sa mohol priblížiť do finále, teda mohlo by sa vyhlásiť dokazovanie za ukončené, pristúpiť k záverečným rečiam a napokon aj k vyhláseniu verdiktu.

 

Možno vás zaujme: Podľa Tótha Marian K. vedel, že od Markízy plnú sumu v hodnote zmenky nedostane

 

Pojednávanie so Štefanom Ághom sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky nesfalšoval a ním podpísané zmenky sú pravé. Obžalobu podal Šanta v júni minulého roka. Zmenky boli v sume 34,5 milióna eur.

 

img

 

Štefan Ágh v minulosti figuroval ako obvinený v kauze, v ktorej 12. januára tohto roka Najvyšší súd právoplatne odsúdil bývalého riaditeľa TV Markíza Pavla Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody.

 

Súvisiaci článok: O existencii miliónových zmeniek nemal vedomosť ani bývalý riaditeľ Markízy Mika

 

Štefana Ágha, označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies