V piatok otvoria pre lyžiarov Bachledovu dolinu

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:22 • 2 min
V piatok otvoria pre lyžiarov Bachledovu dolinu

POPRAD – Najväčšie lyžiarske stredisko v oblasti Ždiaru a Belianskych Tatier Ski Bachledova otvorí lyžiarsku sezónu v piatok 4. decembra.

slovakia

left justify in out

„Tento týždeň bude spustená len strana na Bachledovej doline a ostatné strany sa budú dosnežovať. V prípade, že bude budúci týždeň mrznúť a bude dostatok snehu, budeme postupne spúšťať do prevádzky celé stredisko. Zatiaľ sa bude lyžovať len v piatok, sobotu a nedeľu, od piatka 18. decembra už každý deň,“ priblížila plány strediska pre agentúru SITA Martina Múdra zo Ski Bachledova. V prevádzke bude lanovka z Bachledovej a zjazdovka Bachledka.


V nedeľu 6. decembra navštívi stredisko Mikuláš na lyžiach, ktorý prinesie sladké darčeky pre všetky deti. Podľa Múdrej sa návštevníci aj tento rok môžu tešiť na niekoľko noviniek, ako je napríklad moderný turniketový systém, foto miesto na zjazdovke Bachledka, približovací vlek k lanovke v Jezersku i kompletne zrekonštruovaný interiér a wellness v miestnom hoteli.


S intenzívnym zasnežovaním začalo stredisko minulý týždeň, náhle oteplenie ho neprekvapilo. „Vedeli sme, že príde, preto sme ani minulý týždeň neotvárali. Nasnežené kopy sme ratrakom neroztláčali na svah, aby sa neroztopili. Sneh nám tak úplne nezmizol, stále ho tam máme, no a v noci mrzne, takže, ak sa dá, zasnežujeme počas nej,“ uviedla ďalej Múdra.


Horské stredisko Ski Bachledova sa nachádza v rázovitej obci Ždiar pod Belianskymi Tatrami. Rozprestiera sa na hrebeni Spišskej Magury a území troch dolín. Prístup do strediska je možný z Bachledovej doliny ako aj z Jezerska. „Geografická poloha zaručuje celosezónnu garanciu snehu a výborné lyžiarske podmienky. V stredisku sa nachádza 11 km zjazdoviek, z toho 9,5 km umelo zasnežovaných, 20 km bežeckých tratí a mnoho rodinných atrakcií. Prepravu v stredisku zabezpečujú dve sedačkové lanovky a sedem vlekov,“ predstavila stredisko Múdra. Minulú sezónu otvorila Ski Bachledova dve nové zjazdovky smerom do Malej Frankovej, veľkosť areálu tak narástla takmer o tretinu.

 

Dominantou strediska je 14 metrov vysoká vyhliadková veža a celoročná 1,4 km dlhá bobová dráha. „Malých lyžiarov potešia dva detské areály, snoutubingová dráha či rodinná jazda na snourafte. Samozrejmosťou je lyžiarska škola, večerné lyžovanie, požičovňa a servis lyží i bezplatný ski-bus,“ dodala Múdra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies