V piatok o európsky Superpohár Chelsea a Atletico Madrid

NETKY.SK • 30 August 2012, 11:26 • 2 min
V piatok o európsky Superpohár Chelsea a Atletico Madrid

V piatok o európsky Superpohár Chelsea a Atletico Madrid - Futbal Piatkovú bitku o európsky futbalový Superpohár zvedú na monackom štadióne Louisa II. úradujúci šampión Ligy majstrov Chelsea Londýn a víťaz Európskej ligy UEFA Atletico Madrid.

slovakia

left justify in out

imgPiatkovú bitku o európsky futbalový Superpohár zvedú na monackom štadióne Louisa II. úradujúci šampión Ligy majstrov Chelsea Londýn a víťaz Európskej ligy UEFA Atletico Madrid. Zaujímavým podtónom zápasu bude aj súboj momentálne dvoch útočníkov s výbornou formou Fernanda Torresa a Radamela Falcaa.
      Chelsea aj Atletico už vedia, ako chutí výhra v Superpohári, "The Blues" ako víťaz PVP z roku 1998 zdolali vtedy Real Madrid 1:0, Atletico sa tešilo v roku 2010 po výhre nad Interom Miláno 2:0. Anglický zástupca si právo účasti vybojoval potom, ako v poslednom finále LM zdolal Bayern Mníchov v penaltovej lotérii, Madrid vo finále poslednej EL zasa nedal šancu Athleticu Bilbao.
      Pre Torresa bude mať historicky už 37. vydanie Superpohára aj ďalšiu zvláštnosť, aka dieťa pôsobil práve v Atleticu. Minulá sezóna mu vôbec nevyšla, napriek tomu sa tešil v drese Španielska z už druhého titulu majstra Európy. Teraz však Angličania dobre vstúpili do Premier League, na čom má podiel aj výkonnosť Torresa. "Samozrejme by sme radi pokračovali v dobrých výkonoch a výsledkoch aj v piatok a dosiahli výhru. Veď trofejí nikdy nie je dosť," povedal pred súbojom taliansky tréner klubu zo Stamford Bridge Roberto Di Matteo, ktorý si zahral aj pri výhre nad Realom v roku 1998. Spoliehať sa môže aj na dobrú formu novej akvizície Edena Hazzarda.
      Najväčšou hrozbou mužstva argentínskeho kouča Diega Simeoneho by mal byť práve "kolumbijský tiger" Falcao, ktorý vo finále EL 2011/2012 "zostrelil" Bilbao dvoma gólmi a v pondelok v La Lige sa Baskovia opäť stali jeho obeťou, keď sa prezentoval hetrikom pri výhre 4:0. Viacerí odborníci čakali, že po sezóne opustí klub zo štadióna Vicente Calderona, ale Atletico ho dokázalo udržať. "Chelsea má skvelých hráčov. My ich rešpektujeme, ale nebojíme sa ich," povedal pred súbojom Falcao a na margo jeho očakávaného mikrosúboja s Torresom dodal: "Je to veľký hráč. Momentálne strieľa dosť gólov. Ja ho za všetko, čo vo futbale dosiahol, veľmi obdivujem."
      Madridčania môžu počítať aj s ich prvým brankárom Thibautom Courtoisom. Aj pre 20-ročného Belgičana bude súboj špecifický, keďže je v Madride na hosťovaní práve z Chelsea. "Bude to výnimočný zápas proti môjmu klubu. Teraz však hrám za Atletico a bude to ja proti Chelsea. A chcem zvíťaziť," povedal Courtois.
      Súboj o európsky Superpohár sa bude naposledy hrať v Monaku, kde sa konal sústavne od roku 1998. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla, že od budúceho roku sa bude každý rok hrávať na inom štadióne a budúce vydanie bude hostiť Praha na štadióne Slavie v Edene.  
      37. zápas o európsky Superpohár, piatok 31. augusta 2012, Monaco: Chelsea Londýn - Atletico Madrid rozhoduje: Damis Skomina (Slov.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona