V Pezinku sa dnes začínajú Vínne trhy 2017, predstavia 568 vín

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 09:36 • 2 min
V Pezinku sa dnes začínajú Vínne trhy 2017, predstavia 568 vín

BRATISLAVA/PEZINOK – Vínne trhy Pezinok 2017 dnes privítajú návštevníkov na 22. ročníku tradičnej výstavy hroznových vín spojenej s degustáciou.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov sa jedno z najväčších prezentačných vinárskych podujatí na Slovensku uskutoční dnes a v sobotu (22. 4.) v pezinskom dome kultúry. Zúčastní sa ho 101 producentov zo Slovenska a Česka, ktorí predstavia 568 vín, medzi ktorými budú zastúpené biele, červené, ružové, sladké aj šumivé.

 

Ako ďalej informovala Bejdaková, odborná degustácia prihlásených vzoriek sa konala už v marci. Výsledky hodnotenia odborníkov budú slávnostne vyhlásené počas dnešného programu. Návštevníci výstavy okrem iných spoznajú šampiónov kategórií, víťaza Ceny primátora mesta Pezinok za najvyššie hodnotené víno pezinského výrobcu či Ceny Združenia Malokarpatskej vínnej cesty za najlepšiu kolekciu vín z malokarpatskej oblasti.

 

Milovníci vína môžu okrem degustácie vystavených vzoriek ochutnať aj tradičné slovenské syry, kvalitnú kávu a miestne špeciality.

 

Organizátormi Vínnych trhov Pezinok 2017 sú Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov, mesto Pezinok a Pezinské kultúrne centrum.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies