V Petržalke pribudnú pracovné miesta pre opatrovateľky

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 13:29 • 2 min
V Petržalke pribudnú pracovné miesta pre opatrovateľky

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Petržalka pribudnú pracovné miesta, práca bude pre 25 opatrovateliek. Ako ďalej agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka petržalského miestneho úradu Michaela Platznerová, Stredisko sociálnych služieb Petržalka sa zapojilo do národného projektu Podpora opatrovateľskej služby.

slovakia

left justify in out

"Stredisku bude Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR uhrádzať príspevok na výkon opatrovateľskej služby vo výške 507 eur za mesiac na opatrovateľku v pracovnom pomere. Podmienkou pre uhradenie nenávratného príspevku poskytovateľovi opatrovateľskej služby bude reálne odvedený výkon opatrovateľskej služby v požadovanom rozsahu a v súlade so zákonom o sociálnych službách, ktorý bol skontrolovaný regionálnym koordinátorom a naplnil všetky požiadavky uvedené v Zmluve o spolupráci," pripomína Platznerová.

 

O nenávratný finančný príspevok sa mohli uchádzať vybraní poskytovatelia opatrovateľskej služby, ktorí robia terénnu opatrovateľskú službu v zmysle príslušných zákonov.


Zmluvu o spolupráci uzatvorilo stredisko od tohtoročného marca do júla roku 2018. „Budeme sa snažiť naplniť každý mesiac schválený počet opatrovateliek a tým využiť finančné prostriedky v čo najvyššej miere i napriek náročným zmluvným podmienkam, keď počas dovoleniek alebo choroby musí byť opatrovateľka zastúpená inou opatrovateľkou,“ dodala riaditeľka Strediska sociálnych služieb Petržalka Soňa Chanečková.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona