V Petržalke môžu ľudia grilovať na štyroch ohniskách

NETKY.SK • 21 Jún 2015, 11:36 • 2 min
V Petržalke môžu ľudia grilovať na štyroch ohniskách

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Petržalka sa stará o štyri ohniská pre letné grilovanie a posedenie pod holým nebom.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka Miestneho úradu Bratislava-Petržalka Michaela Platznerová, túto sezónu majú obyvatelia k dispozícii ohnisko pri Veľkom Draždiaku, dve pri Malom Draždiaku a ďalšie na lúke medzi Bradáčovou a Dudovou ulicou. Drevom ich podľa potreby dopĺňa miestny podnik verejnoprospešných služieb.


Podľa Platznerovej v lesíku pri ulici Alžbety Gwerkovej ohnisko zrušili z viacerých dôvodov. „Verejné ohnisko veľakrát spôsobovalo problémy. A to napríklad nezodpovednými návštevníkmi, ktorí porušovali pravidlá. Ak takéto ohnisko častejšie navštevujú hasiči ako oddychujúci obyvatelia, potom je rizikom a mestská časť hazardovať nechce,“ povedal petržalský prednosta Miroslav Štefánik. Petržalská samospráva pripomína, že ak sa obyvatelia rozhodnú pre grilovanie mimo povoleného verejného ohniska, hrozí im pokuta až do tritisíc eur. Zároveň zdôrazňuje, že verejné ohniská majú slúžiť každému a pri ich používaní je potrebné dodržiavať všeobecne záväzné nariadenia, napríklad o čistote, poriadku a starostlivosti o zeleň.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona