V Petrohrade vyriekli rozsudok ôsmich rokov väzenia za špionáž pre Ukrajinu

NETKY.SK • 4 December 2015, 18:23 • 2 min
V Petrohrade vyriekli rozsudok ôsmich rokov väzenia za špionáž pre Ukrajinu

PETROHRAD - Na osem rokov odňatia slobody nepodmienečne odsúdili v Petrohrade niekdajšieho zamestnanca výskumného ústavu ruského vojenského námorníctva Vladislava Nikolského.

slovakia

left justify in out

Súd ho uznal vinným z trestného činu vlastizrady, v danom prípade za špionáž v prospech Ukrajiny, ako aj zneužitia postavenia, informovali miestne médiá i tlačová agentúra PAP.

 

Podľa mediálnych zdrojov mal obžalovaný v roku 2011 poskytnúť Ukrajine elektronickou poštou technickú dokumentáciu najväčšieho vznášadla na svete typu Zubr. Ruskej strane to malo spôsobiť škody vo výške 200.000 dolárov.

 

Niekdajší spolupracovníci odsúdeného, ktorí si neželali byť menovaní, ešte pred vynesením verdiktu v neverejnom procese pre internetový server fontanka.ru uviedli, že k poškodeniu krajiny nemohlo dôjsť, pretože predmetná dokumentácia je už dávno známa aj členským štátom Severoatlantickej aliancie (NATO).

Samotný obžalovaný sa v súdnej sieni opakovane označil za nevinného.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies