V Peru spustili projekty zamerané na vyčistenie jazera Titicaca

NETKY.SK • 14 Január 2017, 08:18 • 2 min
V Peru spustili projekty zamerané na vyčistenie jazera Titicaca

LIMA - Po rokoch nekontrolovaného znečisťovania Peru v piatok spustilo projekty, ktoré majú za cieľ zlepšenie kvality vody v jazere Titicaca.

slovakia

left justify in out

Peruánsky prezident Pedro Pablo Kuczynski pri tejto príležitosti uviedol, že výstavba desiatich čistiarní odpadových vôd na riekach, ktoré sa vlievajú do jazera Titicaca, bude stáť 437 miliónov dolárov.

 

Rozrastanie sa miest, tovární a baní v oblasti spôsobilo okrem iného aj zmenu kedysi azúrovej vody jazera na tmavozelenú. Zmena prírodných pomerov v jazere a jej prítokoch pripravila o živobytie aj tisíce rybárov.

 

Jazero Titicaca leží v Andách vo výške 3800 metrov nad morom na hraniciach Peru a Bolívie. Ročne ho navštívi asi 750.000 turistov. Ide o najvyššie položené jazero s obchodnou lodnou prepravou na svete a najväčšie sladkovodné jazero v Južnej Amerike. Je bezodtokové a vulkanického pôvodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies