V Pekingu zatvorili tepelnú elektráreň, chcú zlepšiť kvalitu ovzdušia

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 18:05 • 2 min
V Pekingu zatvorili tepelnú elektráreň, chcú zlepšiť kvalitu ovzdušia

PEKING - V čínskej metropole Peking odstavili dnes prvú zo štyroch veľkých uhoľných elektrární, ktoré majú byť v rámci úsilia mesta o redukciu znečistenia ovzdušia postupne vyradené z prevádzky, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu plánovaciu komisiu.

slovakia

left justify in out

Podľa štátnej agentúry Sinchua úrady dnes vypli šesť 100 megawattových blokov tepelnej elektrárne Kao-ťing patriacej čínskej spoločnosti Ta-tchang, jedného z piatich veľkých energetických podnikov patriacich čínskemu štátu.
     

V dôsledku rastúcej nespokojnosti obyvateľstva s takmer nepretržitým smogom, ktorý zahaľuje  čínsku metropolu, sa vláda ocitla pod intenzívnym tlakom verejnosti na obmedzenie používania uhlia ako paliva pre tepelné elektrárne.
     

Zvyšné tri pekinské uholné elektrárne majú byť vyradené z prevádzky do konca roku 2016.

     

Mesto plánuje tento rok znížiť spotrebu uhlia o 2,6 milióna ton a do konca roka 2016 celkovo o 9,2 milióna ton, čím jeho spotreba do roku 2017 klesne pod 10 miliónov ton ročne.
     

Výpadok v dodávkach energie, ktorý vznikne odstavením elektrárne, chce Peking nahradiť vybudovaním nových plynových elektrární a presmerovaním dodávok elektrickej energie z iných provincií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies