V Pchjongjangu slávnostne otvorili nový letiskový terminál, Kimovi sa nepáčila budova, popravil architekta

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 10:37 • 2 min
V Pchjongjangu slávnostne otvorili nový letiskový terminál, Kimovi sa nepáčila budova, popravil architekta

PCHJONGJANG - Severná Kórea dnes s veľkou slávou otvorila nový terminál na letisku v Pchjongjangu. Súvisí to s úsilím prilákať do krajiny viac turistov a vylepšiť jej obraz pred oslavami významného výročia založenia vládnucej Strany práce pripadajúceho na 10. októbra, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Otvárací ceremoniál na pchjongjanskom letisku Sunan, ktorý zavŕšil niekoľko rokov trvajúce stavebné práce, viedol premiér Pak Pong-džu.

 

Letisko v Pchjongjangu prijme a odbaví len zopár medzinárodných letov týždenne, aj keď od minulého roka sa ich frekvencia zvýšila. Pravidelné lety do hlavného mesta Severnej Kórey prevádzkujú len dvaja dopravcovia - severokórejské vlajkové aerolínie Air Koryo a Air China.

 

img

 

Poprava hlavného architekta

Podľa zahraničných médií severokórejský vodca Kim Čong-un nechal popraviť hlavného architekta letiska, pretože sa mu nepáčil dizajn budovy.

 

Ma Won Chun, ktorý bol hlavným architektom Severnej Kórei, zmizol minulý rok v novembri. Podľa webu Diplomat bol popravený minulý rok v decembri „pre korupciu a zlyhanie pri vykonávaní rozkazov.“

 

„Nedostatky sa ukázali v poslednej fáze výstavby druhého terminálu, pretože dizajnéri nevedeli preniesť stranícku ideu krásy, ktorá je životom a dušou architektúry, ktorá má zachovať národnú identitu,“ citovala Kima stanica NKNews.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona