V Parlamentnom zhromaždení Rady Európy začali vyjednávať za obnovenie práv Ruska: Moskva predloží svoje podmienky

NETKY.SK • 1 December 2017, 20:47 • 2 min
V Parlamentnom zhromaždení Rady Európy začali vyjednávať za obnovenie práv Ruska: Moskva predloží svoje podmienky

MOSKVA - Ruska Federácia dostala pozvanie pre štyroch poslancov na zasadnutie prezidentského výboru Rady Európy o európskej budúcnosti, ktoré je naplánované na 14. decembra.

slovakia

left justify in out

Je to prvý krok k obnoveniu Ruska v Rade Európy, ale Moskva s tým súhlasí iba za svojich vlastných podmienok. Informuje e-news.su. V súčasnej situácii vo svete, sa niektoré európske problémy bez Ruska vyriešiť v Rade Európy nedajú, komentujé súčasnú situáciu politickí experti.

 

Je ešte jeden problém, ktorý vznikol po odchode Ruska z Rady Európy, a to - finančný. Moskva odmietla platiť príspevky, pretože bola zbavená volebného práva. A bez týchto finančných prostriedkov Rada Európy bola nútená uzavrieť niekoľko programov.

 

Generálny tajomník Rady Európy Thorbjørn Jagland vyhlásil, že sa usiluje udržať Rusko v tejto organizácii všetkými možnými silami a preto niekoľko odborníkov začalo rozmýšľať nad možnosťou zrušenia sankcií Ruska, pretože strata rozpočtu Rady Európy je 10%.

 

Zrušenie protiruskych sankcií aktívne podržalo Nemecko, čím rozzúrili ukrajinských poslancov, ktorí sa začali vyhrážať svojim otchodom, pri návrate Ruskej Federácie do Rady Európy. Teraz už Moskva predloží svoje podmienky pre návrat do medzinárodnej organizácie. Najdvôležitejsia vec je zrušenie odvetných opatrení voči národným delegáciam. To znamená, že Rada Európy nebude môcť poprieť hlasovacie práva ktorejkoľvek krajiny. Len za takých podmienok sa Rusko môže vrátiť do Rady Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies