V parlamente to vrie pre správu od Maroša Žilinku! Koaliční poslanci sa opäť nevedia dohodnúť

NETKY.SK • 30 September 2021, 19:20 • 2 min
V parlamente to vrie pre správu od Maroša Žilinku! Koaliční poslanci sa opäť nevedia dohodnúť

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár tvrdí, že Alojz Baránik porušil koaličnú zmluvu, pretože návrh o odmietnutí správy generálneho prokurátora predniesol bez toho, aby bol schválený na koaličnej rade.

slovakia

left justify in out

Poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Baránik (SaS) podal v pléne pozmeňujúci návrh k uzneseniu NR SR o správe o činnosti prokuratúry v roku 2020. Nechce, aby ju parlament "vzal na vedomie", ale odmietol. Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) reagoval, že ide o porušenie koaličnej zmluvy, a preto zvolal poslanecké grémium.

 

Baránik svoj návrh odôvodnil tým, že správa generálneho prokurátora nedáva pravdivý obraz o stave prokuratúry a stave právneho štátu ako aj plnení úloh s tým súvisiacich. Poslanec opakovane kritizoval šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR Maroša Žilinku. 

 

img

 

Baránik podľa Kollára porušil koaličnú zmluvu, pretože predniesol návrh bez toho, aby bol schválený na koaličnej rade. Výsledkom grémia podľa Kollára je, že Baránik nedodržal správny postup podľa rokovacieho poriadku NR SR, preto nemôže jeho návrh akceptovať. "Môže sa prihlásiť a urobiť to správne," dodal.

 

img

 

Grémium sa tiež podľa Kollára dohodlo, že sa prestávajú termínovať body programu schôdze na konkrétne termíny. Jedinou výnimkou bude služobná cesta člena vlády do zahraničia.

 

"Žiadne iné pracovné povinnosti v rámci Bratislavy alebo Slovenska nebudeme rešpektovať, pretože sa nám schôdza vždy  zadrhne. Mali sme túto schôdzu veľké presuny zákonov," informoval predseda NR SR. 

 

Zákonodárci budú v diskusii o správe generálneho prokurátora pokračovať v piatok (1. októbra). Poslanci sa touto správou zaoberajú už od stredy (29. septembra), pričom dominovala aj štvrtkovému popoludniu v pléne NR SR. Do rozpravy sú ešte ústne prihlásení štyria rečníci.

 

Prečítajte si tiež: Žilinka kritikou v parlamente nešetril! Od opozície si vyslúžil obrovský potlesk!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies