V parlamente podľa Hlinu skôr stretnete Gotta ako Dzurindu

NETKY.SK • 21 November 2012, 07:45 • 2 min
V parlamente podľa Hlinu skôr stretnete Gotta ako Dzurindu

V parlamente podľa Hlinu skôr stretnete Gotta ako Dzurindu - Politika Poslanec Národnej rady SR reagoval na to, že sa poslancom NR SR nepodarilo otvoriť rokovanie mimoriadnej schôdze. Premiér učí poslancov chodiť do práce.

slovakia

left justify in out

img

Poslanec Národnej rady SR reagoval na to, že sa poslancom NR SR nepodarilo otvoriť rokovanie mimoriadnej schôdze.

 Premiér učí poslancov chodiť do práce. Som rád, že premiér Fico si všimol to isté, čo ja. To, že niektorí poslanci nechodia do práce. Myslí si Alojz Hlina, poslanec Národnej rady SR.

"Áno je to pravda. V parlamente skôr stretnete K. Gotta ako Mikuláša Dzurindu."

Poslanec Národnej rady SR ďalej reagoval: "Problémom je však aj to, že učiť chodiť poslancov do práce týmto spôsobom, aký predviedol SMER pri mimoriadnej schôdzi (s bodom o odvolaní ministra Boreca), má svoje úskalia. Celkovo vyšiel z tohto "počítania hrudí" víťazne SMER. Avšak to pokorenie opozície pri treťom a štvrtom hlasovaní sa mu môže vrátiť. Tento typ víťazstva je rizikový."

Včerajšia (20. novembra) mimoriadna schôdza Národnej rady SR, na ktorej chceli opozičné strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd odvolať ministra spravodlivosti Tomáša Boreca (nominant Smeru-SD), sa nakoniec nekonala. Snemovňa totiž nebola ani na štvrtý pokus uznášaniaschopná, a tak sa návrh na odvolanie člena vlády presúva do programu riadnej decembrovej schôdze parlamentu.

"Škoda, že sa opozícia nechytila šance po prvom a druhom hlasovaní. Ak by na to nasledujúce hlasovanie doniesli M. Vašáryovú na nosidlách, bola by to obrovská emócia a súboj by na celej čiare vyhrala SDKÚ. Ľudí by už nezaujímalo, či opozícii chýba jeden alebo traja poslanci, "vyjadril sa Hlina k mimoriadnej schôdzi.

"Emócia človeka, ktorý príde hlasovať na zdravotníckych nosidlách, lebo ho donútil "bezcitný" SMER, by bola obrovská."

"Škoda. Škoda. Teraz sa opozícia musí schúliť do kúta a lízať si rany ako starý pes. Lebo súboj hrudí vyhral premiér Fico. To, či obštrukcia SMER-u bola demokratická alebo nie zaujíma, žiaľ, iba malú časť verejnosti," dokončil Hlina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies