V parlamente budeme naďalej dôsledná opozícia voči Smeru-SD

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 15:24 • 2 min
V parlamente budeme naďalej dôsledná opozícia voči Smeru-SD

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) v parlamente bude naďalej konať ako dôsledná a konštruktívna opozícia voči vládnej strane Smer-SD, vyhlásil na dnešnom stretnutí vedenia KDH s okresnými predsedami z celého Slovenska jeho predseda Ján Figeľ.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca KDH Matej Kováč, podľa lídra kresťanských demokratov Jána Figeľa je dôležité poukazovať na škodlivé a nesprávne kroky vládnucej strany, no zároveň je potrebné prezentovať alternatívne návrhy KDH ľuďom na Slovensku. „KDH má pripravené riešenia v ekonomickej, sociálnej, zdravotníckej či bezpečnostnej politike, ktoré posunú Slovensku dopredu. Vládna strana Smer ukazuje, že skutočne ozdravné riešenia buď nemá alebo nemá ich odvahu prijímať," cituje ďalej tlačová správa Figeľa. V Žiline sa dnes koná celoslovenské stretnutie predstaviteľov KDH, na ktorom diskutuje o vnútropolitickej situácii, príprave programového snemu KDH, ako aj blížiacich sa komunálnych volieb.

 

KDH sa pripravuje na programový snem v októbri tohto roka, ktorý má priniesť nový program hnutia. Nový základný program hnutia "bude východiskom pre tvorbu politík KDH na najbližšie desaťročia a takisto základom pre prípravu volebného programu pre parlamentné voľby v roku 2016", informoval ďalej hovorca KDH. "Máme ambíciu ponúknuť komplexnú programovú ponuku pre všetky agendy domácej a zahraničnej politiky. Keďže pôvodný základný program bol vytvorený ešte v roku 1993, tak som práve v Žiline v roku 2010 vyjadril odhodlanie ponúknuť občanom úplne nový základný program hnutia,“ povedal dnes v Žiline o príprave tohto programového dokumentu predseda KDH. 

 

Novembrové voľby do orgánov samosprávy obcí boli ďalšou témou, o ktorej dnes diskutovali predstavitelia KDH. V komunálnych voľbách KDH ponúka štyroch vlastných kandidátov na primátorov krajských miest. Kandidáti v Trnave Ján Žitňanský a v Prešove Andrea Turčanová už podľa KHD získali širokú podporu ďalších pravicových subjektov. Peter Belinský v Žiline a Peter Lačný v Banskej Bystrici o podpore rokujú. "Je naším záujmom posilniť pozície KDH, ktoré hnutie má v mestských a obecných zastupiteľstvách, ako aj na pozíciách starostov a primátorov,“ uviedol Ján Figeľ. Vo voľbách do miestnej samosprávy skončilo v roku 2010 KDH ako druhé spomedzi politických strán. "Jediná strana, ktorá po Novembri 1989 vznikla zdola, je KDH. Chceme tento ľudový charakter KDH ešte viac zdôrazniť v nasledujúcich voľbách," cituje v závere tlačová správa Jána Figeľa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies