V parlamente bude sedieť len 24 žien, Most-Híd nemá žiadnu

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 12:32 • 2 min
V parlamente bude sedieť len 24 žien, Most-Híd nemá žiadnu

V parlamente bude sedieť len 24 žien, Most-Híd nemá žiadnu - Politika Len 24 žien sa ocitlo po sobotňajších parlamentných voľbách v Národnej rade SR, čo je 16 percent z celkového počtu členov snemovne. Mužov bude v parlamente až 126, teda 84 percent.

slovakia

left justify in out

img

Len 24 žien sa ocitlo po sobotňajších parlamentných voľbách v Národnej rade SR, čo je 16 percent z celkového počtu členov snemovne. Mužov bude v parlamente až 126, teda 84 percent.
      Najviac, 15 poslankýň, má Smer-SD, ktorému patrí v parlamente 83 kresiel. Sociálnych demokratov bude zastupovať Jana Laššáková, Renáta Zmajkovičová, Viera Tomanová, Magda Košútová, Darina Gabániová, Ľubica Rošková, Bibiána Obrimčáková, Jana Vaľová, Iveta Lišková, Anna Vitteková, Oľga Nachtmannová, Lea Grečková, Emília Müllerová, Mária Janíková a Svetlana Pavlovičová.
      Druhý najvyšší počet poslankýň (4) majú Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Do pléna sa pod hlavičkou tohto hnutia dostali Erika Jurinová, Eva Horváthová, Helena Mezenská a Mária Ritomská. Obyčajní obsadia spolu 16 kresiel.
      Po dve zákonodarkyne majú strany KDH a SDKÚ-DS. Farby kresťanských demokratov budú hájiť Jana Žitňanská a Monika Gibalová. KDH patrí 16 mandátov. Za SDKÚ-DS si do rokovacej sály sadnú Lucia Žitňanská a Magda Vášaryová. Strane patrí 11 kresiel.
      Len jednu poslankyňu Luciu Nicholsonovú majú liberáli z SaS, ktorí vo voľbách získali 11 mandátov. O dva viac, 13, ich patrí Mostu-Híd. Ani jeden hlas tejto strany však v pléne nebude patriť žene.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies